Passasjernedgangen på Rygge fortsetter

REISELIV: For folk i Østfold kan det knapt kalles noen innovasjon når Moss lufthavn Rygge legges ned fra oktober i år.

REISELIV: For folk i Østfold kan det knapt kalles noen innovasjon når Moss lufthavn Rygge legges ned fra oktober i år.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Passasjertallet på Moss lufthavn Rygge fortsetter ned. I juli var det en nedgang på hele 11 prosent.

DEL

170.000 personer valgte å bruke Moss lufthavn Rygge i juli måned, melder Moss Avis. Det er 21.000 færre passasjerer enn i juli i fjor som for øvrig også var en dårlig måned for flyplassen. Juli 2015 var nemlig ned hele 16 prosent fra året før.

I perioden fra januar til og med juli i år har 900.000 passasjerer benyttet seg av Moss lufthavn Rygge. Det er ned 55.000 sammenliknet med samme periode i fjor.

Nedgang på Torp

Også flyplassasjertall for utenlandsflyvningene på Torp, viser en nedgang både for juli måned og for utenlandstrafikken så langt i år.

For de statlige Avinor-flyplassene, ser derimot bildet noe annerledes ut:

Nær 2,5 millioner passasjerer reiste mellom Avinors lufthavner og utlandet i juli. Dette er en vekst på 1,4 prosent fra 2015, og rekord i antall utenlandspassasjerer på Avinors lufthavner for en måned.

Tradisjonelle reisemål

- Det er store forskjeller mellom de forskjellige utenlandsmarkedene. Tyrkia har hatt en nedgang på hele 38 prosent fra fjoråret. Passasjerene har i større grad valgt tradisjonelle reisemål som Spania og Hellas, som har hatt en økning på henholdsvis 18 og 10 prosent fra juli i fjor. Kroatia har også hatt sterk vekst med 18 prosent, og passerte i juli Tyrkia i antall passasjerer, forklarer direktør for trafikkutvikling i Avinor, Jasper Spruit.

Artikkeltags