– Gaven er fantastisk, den gjør at vi kan ha dette motortilbudet

Gave: Fra venstre; Magne Kopperud, Rolf Magne Oustorp, Robert Knoll og Knut Arne Bodal i Prosjektskolen, Tor-Ivar Fosser i Østfold Traktor og Peder Harlem og Olav Heen Bakke i Lions Club Rakkestad. Foransitter Jørgen Fjelldal Haaby (12) og Vegard Viking Lyså (12) på de to splitter nye ATV'ene.

Gave: Fra venstre; Magne Kopperud, Rolf Magne Oustorp, Robert Knoll og Knut Arne Bodal i Prosjektskolen, Tor-Ivar Fosser i Østfold Traktor og Peder Harlem og Olav Heen Bakke i Lions Club Rakkestad. Foransitter Jørgen Fjelldal Haaby (12) og Vegard Viking Lyså (12) på de to splitter nye ATV'ene. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Lions Club Rakkestad har gitt to splitter nye firehjulinger til Prosjektskolen.

DEL

– Motoreventyret startet med at vi fikk to firehjulinger og en henger til å frakte dem på fra Lions for 14 år siden. Det var nå behov for å oppgradere maskinparken og Lions Club Rakkestad har gitt oss to nye ATV'er, forteller Magne Kopperud i Prosjektskolen.

– Hva betyr gaven for Prosjektskolen?

– Gaven er fantastisk, den gjør at vi kan ha dette motortilbudet. ATV-kjøring er veldig populært, så dette blir tatt godt imot, sier han.

Motortilbudet på Prosjektskolen på ungdomsskolen er i samarbeid med Bergenhus skole. To av elevene fikk være med på overrekkelsen og fikk æren av å teste de to Polaris 110 kubikk ATV'ene.

– Det blir nok rift om å kjøre disse her, kommenterer leder for Prosjektskolen, Robert Knoll.

– Det er ikke bare elevene på motorgruppa som får glede av disse. Også andre elever på Prosjektskolen får kjøre de og nyte godt av dette. Spesielt de som ikke har turt å prøve før bryter noen grenser, påpeker Knut Arne Bodal, som er ansvarlig for motortilbudet.

– De bryter noen barrierer. Mestringsfølelsen de får er morsom å se, synes Kopperud.

– Vi er veldig takknemlige og ydmyke. Det er utrolig fint at andre ser hvilken betydning dette kan være for noen, synes han.

Dugnadsarbeid

– Lions liker å støtte der det trengs, spesielt er barn og unge i målgruppen. Det er fint å kunne gi nye ATV'er til Prosjektskolen. Det var Peder Harlem som dro det i gang i fjor da han var president, sier nåværende president Olav Heen Bakke i Lions Club Rakkestad.

Mesteparten av pengene de får inn til klubben kommer fra lokalsamfunnet. Det er både bedrifter og enkeltpersoner som er med på å gjøre dette mulig.

– Lions ønsker å være til nytte i lokalsamfunnet. De får inn penger via dugnadsarbeid i lokalsamfunnet. Lionskatalogen, tulipanaksjonen, julenek- og juletresalg er hovedinntektskildene deres. Alle de innsamlede midlene fører vi tilbake til lokalsamfunnet. De siste to årene har Lions Club Rakkestad bevilget 685.000 kroner til slike prosjekter, hovedsakelig til formål i Rakkestad, sier han.

Denne gangen var det Prosjektskolen som fikk støtte. Lions Club Rakkestad vil også takke Polaris og Østfold Traktor for at de ga dem et godt tilbud.

LES OGSÅ: Lions-katalogen er kommet. Aage vil at du skal sjekke opplysningene dine

Nytt bygg

Elevene på Prosjektskolen er godt i gang med å bygge et mekkeverksted for firehjulinger og gokart. Målet er å få bygget ferdig utvendig til sommeren.

Å få et mekkeverksted på Rudskogen betyr mye. Da kan de gå inn der å mekke og skru, og de slipper å frakte ATV'er og gokarter fram og tilbake til skolen hver gang.

– Det er noe annet å være her. Her får de se motormiljøet og konkurransekjørerne, og de kommer seg litt vekk fra skolen. Motortilbudet er en motivasjon til å stå i skolen, samtidig som det ligger masse læring i å mekke og skru. Det er også knyttet opp mot trafikkopplæring, sier Kopperud.

LES OGSÅ: Prosjektskolen får nytt mekkeverksted midt på Rudskogen

De er glade for å kunne få være på Rudskogen.

– Da vi fikk to ATV'er for 14 år siden av Lions åpnet det opp muligheten for oss å ha et motortilbud. Det var da vi fikk være her.

For å kunne ha et slikt tilbud kreves det at man har tilgang på offentlig godkjente baner og har godkjente instruktører og alt av sikkerhetsutstyr i orden. I tillegg må skolen ha linsenser for bruk av firehjulinger.

LES OGSÅ: Prosjektskolen åpnet utekjøkkenet: – Det har vært artig å sette ideer ut i praksis

LES OGSÅ: Her gir gutta bånn gass i skoletiden

Artikkeltags