(Nettavisen)

KUNNSKAPSDEPARTEMENTET (Nettavisen): Partene i lærerstreiken møtes hos Riksmegleren lørdag kl. 10, melder NRK.

Det skjer etter at møtet mellom kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) og partene i konflikten fredag, ikke førte frem.

8300 lærere er er tatt ut i streik over hele landet. Streiken har pågått siden begynnelsen av juni, men ble for alvor trappet opp rundt skolestart i august.

Les også

Nå må regjeringen gjøre noe for å få avsluttet den farlige lærerstreiken

Forrige søndag satt partene i et to timer langt møte, uten å komme noe nærmere en løsning. Det samme var tilfellet etter fredagens møte hos Kunnskapsdepartementet.

Etter et halvannet times langt møte fortalte kunnskapsminister Tonje Brenna at partene hadde hatt et godt møte.

– For meg har det vært viktig å understreke at svaret og løsningen fortsatt ligger hos partene, sier Brenna etter møtet.

– Alvorlig for elevene

Streiken har pågått siden 20. juni, men har den siste måneden blitt eskalert. I skrivende stunder er 8300 lærere tatt ut i streik.

Møtet handlet om å orientere statsråden om situasjonen, sa leder i Utdanningsforbundet Steffen Handal etter at partene i lærerstreiken var innkalt til møte med kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap)

Nå varsler Steffen Handal i Utdanningsforbundet at streiken vil fortsette.

– Statsråden er godt orientert om situasjonen. Møtet foregikk i siviliserte former, vi er profesjonelle folk, sier Steffen Handal i Utdanningsforbundet.

Han ser ingen snarlig løsning på streiken.

– Jeg gikk til møtet med en forventning om at statsråden kunne bidra til en løsning, men det er ikke lagt fram noe som kan løse konflikten, dessverre. Så streiken fortsetter, sier Handal til NTB.

– Det har ikke skjedd noe i møtet som tilsier at vi er nærmere en løsning. Tvert imot er vi der vi var før møtet, sier han.

Brenna var tydelig at løsningen finnes mellom partene i lærerstreiken, noe kunnskapsministeren skal ha vært tydelig på i møte.

– Det er veldig viktig for regjeringen at vi finner en løsning på dette, og får barna tilbake på skolen. Inntil partene blir enige har vi ingen løsning på streiken, sier Brenna.

Ifølge Brenna var det viktigste ved møte å få frem hvor alvorlig streiken er.

– Det er en alvorlig situasjon for elevene våre, sier kunnskapsministeren.

Tause

Før møte var representantene fra KS og lærerorganisasjonene Utdanningsforbundet, Norsk Lektorlag og Skolenes landsforbund tause.

– Jeg håper det ikke er en så fastlåst situasjon, sier lederen av Skolenes landsforbund Mette Johnsen Walker til Nettavisen.

KS er klar til å stille på møte hos riksmekleren dersom de blir spurt, opplyser forhandlingsleder Tor Arne Gangsø.

– Det har jeg ingen mening om, sier forhandlingslederen på spørsmål om tvungen lønnsnemnd.

Leder for Utdanningsforbundet, Steffen Handal, ønsket ikke prate med pressen i forkant av møtet. kunnskapsminister Tonje Brenna, har sagt hun vil uttale seg etter møtet.

Les også

En hilsen fra en ung lærer – på vei ut av yrket

– Mot slutten

Torsdag uttalte kunnskapsminister Tonje Brenna at hun ikke ønsket å uttale seg om partene i streiken.

– Det jeg kan si er at min oppfordring til partene er å snarest mulig finne en løsning, slik at elevene kan komme tilbake til skolen. Jeg kan forsikre om at departementet følger situasjonen og innhenter informasjon om hvordan streiken rammer elevene, fortalte Brenna til Nettavisen.

Arbeids- og inkluderingsdepartementet fortalte at terskelen er høy før det gripes inn i konflikten med tvungen lønnsnemnd.

Kristine Nergaard, arbeidslivsforsker ved Fafo, trodde derimot sjansene var stor for at streiken nå går mot slutten.

Konsekvensene er så store, og støyen fra meldingene om de uheldige effektene av streiken begynner å bli så omfattende, sa Nergaard til Nettavisen.