Det var tollvesenet som oppdaget dukken og meldte fra til politiet, opplyser NRK. Politiet har siden funnet over 1.600 overgrepsbilder i leiligheten til den tiltalte mannen.

Erkjenner å ha kjøpt dukken

– Han erkjenner både å ha kjøpt dukken og lastet ned og oppbevart overgrepsmaterialet, sier mannens forsvarer Lars Dahlback til NRK.

Fredriksstad Blad har tidligere omtalt saken i flere runder. Det var i fjor høst mannen med bostedsadresse i Fredrikstad-distriktet bestilte en silikondukke med et seksualisert uttrykk som i størrelse og utseende fremstår som et barn. Det kommer frem av tiltalebeslutningen.

Mannen er også tidligere domfelt for å ha lastet ned og oppbevart overgrepsmateriale.

Kripos uttalte tidligere i år at de ser alvorlig på dette fordi det kan være en risiko for at de som bestiller dukkene allerede har begått overgrep mot barn – eller kan gjøre det i fremtiden. Politiet kalte det også en ny trend.

– Kan bryte ned barrieren mot overgrep

– Å verne barn mot seksuelle overgrep er en av viktigste og høyest prioriterte oppgavene til politiet. Kripos vurderer at det å bestille sexdukker utformet som et barn er en indikasjon på at de som bestiller dukkene har en seksuell tiltrekning til barn. Videre så er dukkene svært virkelighetsnære, og det er mulig at seksuell omgang med dukkene kan bryte ned barrièrer mot å begå overgrep mot barn, skrev Kripos i en pressemelding da.

Mannen er tiltalt etter straffelovens paragraf 311 som omhandler fremstilling av seksuelle overgrep mot barn eller fremstilling som seksualiserer barn. Tiltalen har en strafferamme på inntil tre års fengsel.

Filmet under skjørtet på seksåring

Dukkene skal ha en pris på rundt 20.000 til 30.000 kroner.

I september 2014 skal den tiltalte mannen også ha filmet under skjørtet på en da seks år gammel jente. I november 2014 sendte han også seksualiserte meldinger til en ung jente via mobiltjenesten Snapchat.