Kordebut i sentrum

KORET: Marit Westad Spanilands nystartede kor, Koret, er blant aktørene som skal skape liv i Rakkestad sentrum under handelsstandens superhelg.

KORET: Marit Westad Spanilands nystartede kor, Koret, er blant aktørene som skal skape liv i Rakkestad sentrum under handelsstandens superhelg. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Rakkestad Handelsstands sommernatt har lange tradisjoner i bygda, men for det nystartede koret Koret blir deltakelsen på helgas arrangement deres første opptreden.

-Det blir en uformell korøvelse, sier Marit Westad Spaniland, som er en av initiativtakerne til det syngende ensemblet.

For korets 20 medlemmer har kun sunget sammen et par måneder, så en konsert kunne de ikke stille opp med. Likevel vil de vise rakstingene det nyeste tilskuddet til bygdas korvirksomhet, så lørdag skal de i ilden under handelsstandens superlørdag i Rakkestad sentrum.

Koret har tre låter å by på i svært ulike sjangere.

-Vi prøver å synge alt mulig, så vi har en poplåt, en norsk vise og en gospellåt, sier Spaniland, som karakteriserer det nye koret som uformelt, løst og ledig.

-Vi er ikke profesjonelle vi som driver det. Vi prøver bare å ha det litt moro, sier hun.

100 veteranmopeder

Moro kan det også bli når Rakkestad sentrum inntas av 100 veteranmopeder på lørdag. Leder i Rakkestad handelsstand, Aase Thorkildsen, forteller nemlig om stor suksess rundt de gamle tohjulingene på fjorårets arrangement. Og denne gangen har veteranene utvidet besøket.

-I fjor var de her en halvtime og da var det mange som ikke rakk å se på alle mopedene, så i år er de her en time, sier hun.

Kjøretøyene er samlet fra en rekke ulike foreninger, både nært og fjernt, og Thorkildsen forteller at mange av sjåførene kler seg opp i tidsriktig klær og utstyr.

-Så publikum får hele pakka, sier handelsstandslederen.

Det blir også oppvisning av jentene i Mysen Cheerleading, og flere turnere vil innta Myrvolds plass i anledning gymnastikkfestivalen som går av stabelen samme helg.

Gamle bruksklær

Det er imidlertid ikke bare lørdag det blir liv og røre i sentrum. Superlørdagen kommer i kjølvannet av den tradisjonsrike sommernatten som Rakkestad handelsstand arrangerer. Dermed blir det også stor aktivitet i sentrumsgaten på fredag.

Da vil det bli utstilling av steiner fra Gruvas venner på Historica, Røde Kors skal lære bort hjerte- og lungeredning og på Myrvolds plass vil Historielagets ”Serken og broka” vise fram gammel mote.

-Vi kjøper og kaster så mye nå, og ofte er det bare det fine tøyet som blir tatt vare på, men vi synes det er viktig å ta vare på brukstøyet, sier Torill Sververmoen Heen.

Serken og broka, som betyr kjolen og buksa, har en utstilling på Historica, men ikke alt kan vises fram på fredag.

-Vi skal vise fram litt undertøy og kjoler, og vi skal ha med både dame-, herre- og barneklær, sier Sververmoen Heen.

Må vise seg fram

Gammeltraktorens venner vil også være til stede på det tradisjonsrike arrangementet, som Aase Thorkildesen mener er et svært viktig tiltak for bygdas forretninger og sentrumsliv.

-Vi må vise at vi har en handelsstand i bygda, sier Thorkildsen.

-Folk kommer ikke alltid av seg selv, så da må vi vise oss fram.

Artikkeltags