Her blir det redusert fremkommelighet i flere måneder

Det blir redusert fremkommelighet i Hvalertunnelen i flere måneder.

Det blir redusert fremkommelighet i Hvalertunnelen i flere måneder. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Førstkommende mandag starter arbeidet med å montere nye overvåkningskameraer i Hvalertunnelen. Arbeidet fører til redusert fremkommelighet i flere måneder.

DEL

(Fredriksstad Blad) Det er Statens vegvesen som melder dette i en pressemelding fredag ettermiddag.

– Arbeidet vil føre til korte stopp i trafikken og kjøring med ledebil gjennom tunnelen på kvelds- og nattetid, forteller Lars Fredrik Pettersen i Statens vegvesen.

I dag er det 16 kameraer inne i tunnelen. Etter at arbeidet er ferdig vil antallet være 80.

– Når alle de nye kameraene er installert har Vegtrafikksentralen vår full oversikt over hele Hvalertunnelen, og kan raskt oppdage hindringer i veibanen, trafikkuhell eller brann. Da får vi satt i gang nødvendige sikkerhetstiltak umiddelbart, forteller Pettersen.

Arbeidet vil foregå på kveld og natt mandag til fredag mellom klokken 18.00 og 06.00 helt frem til 30. mars. Mens arbeidene pågår vil ett kjørefelt være stengt. I perioder blir det kjøring med ledebil gjennom tunnelen på kvelds- og nattetid. Det fører til at det kan bli inntil 20 minutters ventetid på utsiden av tunnelen i påvente av at ledebilen returnerer. Fartsgrensen reduseres til 50 kilometer i timen.

– Full kameraovervåking er et viktig bidrag for å øke sikkerheten i Hvalertunnelen ytterligere. Dette har vært høyt prioritert av oss, sier Olav Ingebjørn Moe i Østfold fylkeskommune.

Artikkeltags