Jan Lie: Kan ikke ha vært noe annet enn ulv

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Natt til lørdag ble en Husky drept på Bokerød i Halden. Degernesing og ansatt i Statens naturoppsyn er ikke i tvil hvem som sto bak.

DEL

Hundeeier Roy Nomell fra Bokerød i Halden mistet hunden sin natt til lørdag.

- Vi kom hjem og fant ikke hunden. Kona gikk ut sammen med en av våre andre hunder og fant den da drept bare 100 meter fra huset, et par meter fra veien, forteller Nomell.

Det er selvsagt alltid trist å miste hunden sin.

Hadde valper

- Det verste er at hun hadde tre valper, som vi nå må før opp.

Hunden var låst inne i en hundegård, men har klart å rømme fra hundegården.

- Det er ikke vanlig og særlig ikke når hun har valper. Men det er mulig at hun været at det var ulv og at hun gjorde dette for å beskytte valpene, resonerer han.

Positiv til ulv

Nomell forteller at han er en av dem som faktisk er positive til ulv.

- Men jeg ønsker også en fornuftig beskatning. Jeg har sett ulven her mange ganger når jeg har vært ute ned hundespann, men det har ikke vært noe problem tidligere. Jeg blir litt skeptisk når den er så nærme huset og veien. Jeg har også en tre år gammel gutt og man gjør seg jo noen tanker omkring det, mener Nomell.

Naturoppsynet bekrefter

Jan Lie fra Statens naturoppsyn har vært på stedet og bekrefter Nomells opplysninger.

- Det er ingen tvil om at denne hunden er drept av ulv. Den var ille tilredt og det kan ikke ha vært noe annet enn ulv, fastslår han.

Lie sier at det har vært stille når det gjelder ulveangrep på ulv og sau i Halden-distriktet svært lenge nå, men at det var ulven som  var på ferde i helgen er altså hevet over tvil.

- Det var flere ulv

- Jeg tror dessuten det var flere ulv. Hunden ble funnet ute i en eng og gresset var veldig tråkket ned. Jeg tviler på at det hadde blitt slik dersom det bare var en ulv, sier han.

- Det ser nesten ut som det har landet en ufo akkurat der. Gresset er helt tråkket ned i en ring rundt hunden, forteller Nomell.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken