Gå til sidens hovedinnhold

Anders Haaby vekker oppsikt igjen med ærlig annonse

Anders Haaby la ut veldig ærlig båtannonse

Artikkelen er over 4 år gammel

Anders Haaby har igjen klart og få oppmerksomhet i riksdekkende media for en veldig ærlig Finn-annonse.

«Anders fra Østfold forsøker å selge båten med i overkant ærlig annonse», lyder tittelen på en av saken på tv2.no. Bak Finn-annonsen står rakstingen Anders Haaby som forsøker å selge familiebåten fra 1986. Han ønsker seg ny båt, men først må den gamle selges.

Mandag ettermiddag hadde annonsen fått 11.000 treff.

– Hadde det ringt noen som var interessert i båten så hadde det vært ok, sier Haaby om den enorme interessen annonsen har skapt.

Veldig ærlig

I Finn-annonsen forteller han ærlig at han har spart noen feil og mangler til neste eier og remser dem opp.

Blant annet skriver han at: «starteren legger ikke inn 1 av 10 ganger. Da ligger skiftenøkkelen i nederste kjøkkenskuff og svinghjulet tørnes en halv runde».

Han legger ikke skjul på at det har stått dårlig til med vasking og polering: «Jeg hater å vaske/polere, så skrog og overbygg ser ikke ut. Hadde 2 med hvit kassebil til å gjøre det for et par år siden og der gikk med en uke før den ble bra. Etter det så er det kun regnet fra oven som har vasket.»

– Jeg har vel kanskje vært litt vel ærlig. De fleste vil helst ikke si for mye om det som er galt. Men stort sett er det noen feil som man finner ut etterhvert etter at man har kjøpt. Det er mer behagelig når man kjøper noe at man vet om alt som er galt. Jeg hadde satt pris på det selv. Jeg hater å kjøpe forundringspakker, mener Haaby.

Han synes det er bedre å være ærlig enn å oppleve at kjøperen kommer og klager etterpå.

Ikke første gang

Les også

Nå har Anders Haaby fått DBS Kombi igjen

Det er ikke første gang Haabys salgsannonser får meideoppmerksomhet. Forrige gang var i 2015 da en sykkel skulle selges. Finn-annonsen eksploderte på sosiale medier etter at han hadde lagt ut en brutalt ærlig salgsannonse for det han selv beskrev som en elendig Diamant-sykkel. Det ramlet inn e-poster og telefonsamtaler fra folk over hele landet som engasjerte seg i annonsen. All oppmnerksomheten førte også til omtale i blant annet Aftenposten. Men sykkelen ble solgt og han fikk tak i en DBS Kombi-sykkel fra 1971 i stedet.

– Skriver du slik bevisst for å skape oppmerksomhet rundt annonsen?

– Overhodet ikke. Det er noen dager jeg er i skriveform og da skriver jeg slik. Jeg har hatt mange annonser som ikke kommer i media også. Men hvis båten ikke blir solgt nå, når den har vært i riksmedia, så finnes det ingen som vil ha den til den prisen, mener han.

Og om han ikke får solgt den så er det greit, for han er fornøyd med båten. Det er bare det at familien har blitt større.

Kommentarer til denne saken