Gå til sidens hovedinnhold

Dødsulykken i Rokke: Mistenker promillekjøring

Artikkelen er over 4 år gammel

Mannen i 40-åra som omkom i trafikkulykke i Halden i går mistenkes for kjøring i ruspåvirket tilstand. Det bekrefter politiet.

(Fredriksstad Blad)

Politiet mistenker at mannen i 40-årene som omkom i ulykken i Rokkeveien i Halden i går morges, kjørte ulykkesbilen i ruspåvirket tilstand.

Fikk meldingene samtidig

Omtrent samtidig som ulykken inntraff skal politiet ha fått en bekymringsmelding fra publikum. Det bekrefter politiets operasjonssentral.

– Bekymringsmeldingen om det kanskje kunne være noen som kjørte påvirket og meldingen om ulykken kom omtrent samtidig, sier operasjonsleder Terje Norang til Fredriksstad Blad.

– Var det snakk om samme bil og fører?

– Ja. Mistanken gikk raskt i den retningen at det var samme bil og fører en var bekymret for, svarer operasjonslederen.

Erklært død på stedet

Ulykken skjedde ca. én kilometer før Rokke kirke i retning Sarpsborg. Politiet fikk inn melding om ulykken klokken 05.35 og luftambulansen ble tilkalt. Det er tatt nødvendige prøver av den omkomne mannen, som ble erklært død på stedet av lege.

(Saken fortsetter under bildeserien)

Bildeserie

Dødsulykke på Rokkeveien

 

– Mannen har pådratt seg såpass store skader i sammenstøtet at lege fra luftambulansen erklærte ham død på stedet, opplyste operasjonslederen lørdag morgen.

Foreløpig kan ikke politiet konkludere med at det var snakk om promillekjøring. Nå venter de på prøvesvarene. Det er politiet i Halden som etterforsker ulykken.

– Saken har gått over til etterforskning. Det er gjort avhør i saken. Resultatene på blodprøven må konkludere med om det var fyllekjøring. Det ligger litt fram i tid, sier Terje Norang ved Østfold-politiets operasjonssentral