Med en femteplass i VM i sin gjørmefotball-debut har Westlie fått blod på tann. Nå vil han arrangere NM - i Rakkestad.

- Dette har vært en helt magisk opplevelse. Hvis man fortsatt har barnet i seg og syntes det er morsomt å leke så er dette noe man må delta på. Det hadde vært veldig artig å satt sammen en gjeng og arrangert NM i Gjørmefotball i Rakkestad, vi har nok jorder å ta av så det burde ikke være noe problem. Da kan man også få satt Rakkestad enda mer på kartet, sier han.

Gode forberedelser

Mens det norske landslaget vanligvis reiser til VM for å forsvare seg, hadde denne gjengen en litt annen agenda. En av guttene sa han reiste for å bli brun, mens resten av laget reiste bare for å reise.

Likevel satt de norske guttene seg selv som skyhøye favoritter foran VM`et med bakgrunn i den totale mangelen av snøbrøyting i Norge om vinteren og derfor timesvis med vassing i snøen.

Nå var det derimot gjørmen som skulle inntas. Rakkestad representant Erik Westlie fortalte i forkant av verdensmesterskapet at han var godt forberedt.

- Det er veldig lett at man skal kompensere for 27 år med TV-titting og gatekjøkkenmat med å jogge seg en tur. Det vil bare bety strekk- og stresskader, slår han fast med overbevisning.

Arbeidsoppgavene frem mot VM besto derfor i stor grad av TV-titting og mental trening - gjerne i form av søvn.

- Dette, samt noen helger hvor øl inntak har blitt byttet ut med Cognac. Det er viktig å finne vektbalansen – man skal ikke være for tynn fordi da blir man lett “skubbet” vekk, mens litt pondus og stor bakende, så står man sterkere i mot gale russere og skotter, forteller han. En formel som i etterkant så ut til å fungere perfekt.

Kvartfinalen

Som Nordens eneste kvartfinalist var det stort press både fra media og publikum rundt de norske deltagerne, som bestod av en god gjeng fotballtrenere fra Lisleby FK, og en raksting og hans tre kollegaer i kopi/printer leverandør Prodok AS. I kvartfinalen sto Tyskland som motstander, og alvoret senket seg idet gjørmen hadde bredd seg rundt fotballskoa. Med kampropet ”Våga bøga” rungende over banen var kampen i gang.

Det var tyskerne som tok tidlig kontroll i kvartfinalen og til pause sto det 3-1. Landslagsgutta fra Nord tok seg i selv i nakken og skapte ny spenning etter hvilen.

Tre raske mål til tross. Kampen endte 4-3 i Tysklands favør og VM-eventyret var over for de norske gjørmefotballspillerne. Femteplass av totalt femti lag er derimot ingen dårlig prestasjon, selv om hovedpersonene selv mener de lett burde klart å nå pallplass.