Gå til sidens hovedinnhold

Full rulle på mattene

Artikkelen er over 7 år gammel

- Dette er et flott folkehelsetiltak i ordets rette forstand, dratt i gang av ildsjeler og frivillige, sier kommunelege og folkehelserådgiver, Astrid Rutherford, som åpnet mesterskapet sammen med ordfører Ellen Solbække. Begge var de aktive på bowlsmattene sammen med de 63 andre deltagerne.

Primus motor Terje O. Eriksen deltok ikke selv på mandagens mesterskap, men fulgte spent med fra sidelinjen og kunne konkludere med en stor suksess.

- Dette er mer enn forventet. Dette viser at det er stor interesse for bowls også utenfor kommunegrensene, smiler han fornøyd.

Rakkestad var blant de aller første i landet som tok i bruk bowls som en del av Folkehelsa, nå har dette spredd seg til flere kommuner i fylket og også rundt om i hele landet.

I hallen mandag var 63 personer spredd over 21 lag fra henholdsvis Halden, Spydeberg, Sarpsborg og, selvfølgelig, Rakkestad.

- Hvorfor tror du bowls har blitt så populært?

- Det er en lavterskelaktivitet, som absolutt alle kan delta i med like regler og på like vilkår uansett alder og funksjonsnivå, forteller Eriksen.

Det var Østfoldhelseprosjektet ”Flere freske folk” som satte bowls på kartet.

Les mer om Bowls Østfold Open i onsdagens papiravis eller i vår e-avis