Følger sønnenes suksess

Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Kirsten Stenberg Eriksen og Terje Olav Eriksen følger spent med på NRKs nye thrillerserie der deres to sønner står bak både manus og produksjon.

DEL

Første nyttårsdag hadde tv-thrilleren ”Mammon” premiere på NRK med brødrene Gjermund og Vegard Stenberg Eriksen som henholdsvis manusforfatter og produsent. Hjemme i Rakkestad følger mor og far Kirsten Stenberg Eriksen og Terje Olav Eriksen med på sønnenes suksess.

- Vi sitter hjemme og heier, smiler Eriksen.

Barnebarn på rollelisten

Foran seg på bordet ligger et stort utvalg med aviser – alle inneholdt store overskrifter om brødrene Eriksen og deres nye kritikersuksess. Mor og far i Bergveien på Holøsåsen følger stolt med på serien som av Aftenposten blir betegnet som den beste som hittil er laget av norsk krimserie på tv.

- Serien har fått terningkast fem av syv anmeldere og en firer. Firern ble gitt av Dagbladet, og det er den eneste anmeldelsen jeg ikke har lest, smiler Terje.

- Jeg hadde en klump i halsen før kritikken kom, så det var utrolig godt å puste lettet ut da de gode anmeldelsene kom, legger Kirsten til.

I tillegg til mye ros i pressen har også NRK allerede solgt rettighetene til 20th Century Fox i USA, og serien, som kostet 36 millioner kroner, er også klar for visning i de nordiske nabolandene og i Frankrike, mens det i disse dager forhandles om sending av serien i store markeder som Tyskland og England.

”Mammon” blir sammenlignet med storsuksesser som ”Forbrytelsen” og ”Broen”, og ekstra morsomt er det at mange østfoldinger har en finger med i spillet. I tillegg til brødrene Eriksen, har regissør Cecilie Mosli gift med en trøgsting, Jon-Christer Svendsen fra Mysen var klippekonsulent på settet og i sentrale roller finner vi østfoldinger som Dennis Storhøi og Nils Ole Oftebro. På rollelisten er også Kirsten og Terjes barnebarn, Vegards to sønner Emil og August.

- De får vi se i åpningsscenen, der vi får et tilbakeblikk fra da de to brødrene, som seriens handling rører seg rundt, er barn. Det er jo ekstra morsomt, sier de.

Les mer i Rakkestad Avis fredag

Artikkeltags