Gå til sidens hovedinnhold

Elin er ny redaktør

Artikkelen er over 13 år gammel

Elin Marie Rud er ny redaktør i Rakkestad Avis.

36-årige Rud, som har jobbet 14 år som journalist i Smaalenenes Avis, gleder seg til å gå løs på oppgavene som disponent og ansvarlig redaktør i Rakkestad Avis.

- Det ser ut til at jeg begynner i jobben den 1. november og jeg gleder meg, sier hun.

Bor i Rakkestad
Den nye redaktører er godt kjent i Rakkestad ettersom hun har bodd på Heia siden hun flyttet til bygda i 1998. Rud er gift med Ove Lunde og sammen har de barna Erlend (7), Hege (4 ½) og Åsmund (1).

- Jeg kjenner godt til Rakkestad Avis ettersom jeg har fått avisen hjem i posten og lest den i mange år, sier den nye redaktøren, som opprinnelig kommer fra Trøgstad.

En god avis
Rud har tatt journalistutdannelse ved Høgskolen i Oslo. I Smaalenenes Avis har hun arbeidet mye med politiske saker og nyhetssaker. Den nye redaktøren synes det er en stabil og god avis hun nå skifter beite til.

- Rakkestad Avis er en god avis. Det er morsomt at den gjør det så bra og at den har mange abonnenter. Jeg synes også den nye nettavisen er veldig god. En avis i oppgang, sier Rud, som selv har mange ideer til hva som kan gjøre avisen enda bedre.

Ønsket forandring
Etter hele 14 år i Smaalenenes lokaler i Askim, kommer Rud til å savne sine gode kollegaer, selv om hun er spent og ivrig på å bli kjent med den lille, nye arbeidsstaben i Rakkestad Avis.

- Jeg kommer nok til å savne kollegaene og lederne jeg har hatt i Smaalenene, samt tryggheten det er ved å være en del av et stort kollegium. Men jeg ønsket en forandring nå og grep sjansen da muligheten bød seg i Rakkestad, for det er ikke så mange slike muligheter i denne bransjen i distriktet, sier den nye redaktøren.