- Det gjelder å ta sats

DYKTIGE: Terje Haug og Martin Degnes i August Norge AS har gjort suksess med sin bedrift, som leverer og installerer renseanlegg.

DYKTIGE: Terje Haug og Martin Degnes i August Norge AS har gjort suksess med sin bedrift, som leverer og installerer renseanlegg. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

August Norge AS har gjort suksess på et produkt mange har et krav om å installere.

DEL

Renseanleggene står linet opp på rekke og rad utenfor kontoret til Terje Haug og Martin Degnes i August Norge AS. Bedriften deres er et kroneksempel på statistikken, som viser at Rakkestadbedriftene har høy overlevelsesgrad sammenlignet med resten av landet.

- Vi startet opp i en tid hvor det var et stort marked for renseanlegg, et marked som fortsatt er i vekst, forteller gründer Haug.

Doblet omsetningen

Det var Terje Haug som startet opp August Norge AS på Grønnerud i 2010 sammen med Anders Degnes. Anders har siden den gang brutt ut og startet sin egen rørleggerbedrift, Rørtec AS, mens broren Martin har tatt over hans rolle i August Norge AS.

August Norge AS har vært en ren eventyrhistorie siden oppstarten. I løpet av de første tre årene omsatte de for 10 millioner kroner, og for to år siden doblet de omsetningen sin. For å ha kommet dit de er i dag, gir de et godt produkt, et stort marked og god markedsføring æren for.

- I starten av etableringsfasen markedsførte vi oss mye på messer, men etter hvert er det fornøyde kunder som har tatt over den delen av markedsføringen gjennom jungeltelegrafen.

- Hvordan kom du over renseanlegget?

- Det er et produkt jeg selv kom over da vi ble pålagt å installere renseanlegg. Det var så bra, at vi valgte å satse på det som vårt levebrød, sier Haug.

Han forteller om et driftssikkert anlegg, der få ting kan gå galt.

- Mange ser det nok som en fordel at vi er lokale. Vi har en person som er ansatt til å følge opp anleggene og gjøre service, sier han.

- Ta sats, men vær tålmodig

Det var altså i 2010 at Haug valgte å bygge om redskapsskuret på gården til et kontor. To år senere kom det et krav til alle bygdas husstander med pålegg fra kommunen om at alt avløpsvann og kloakk i kommunen skal være renset innen 2017.

- Det er rakstingene som har vært våre beste kunder de siste årene, men vi har også levert til kunder i over hundre kommuner i hele Norge, forteller han.

Østfold og Akershus er blant de aller første kommunene med krav om renseanlegg, markedet vil med andre ord ikke ta slutt selv om kravet er nådd i 2017.

- Har dere noen råd til andre som ønsker å starte opp egen bedrift?

- Guts på, smiler Degnes.

- Man må ta sats, men det er også viktig å vite at ingenting er gjort over natta. Det tar tid å bygge opp en stabil bedrift, legger Haug til.

Artikkeltags