Gå til sidens hovedinnhold

Babyboom på ungdomsskolen

Artikkelen er over 13 år gammel

Fruktbarheten er høy blant lærerne på ungdomsskolen for tida. Både lærere og vikarer sørger for barnefødsler.

To lærere på 8.trinn, tre på 9.trinn og en på 10.trinn har fått eller venter barn dette skoleåret,

har vært eller er i svangerskapspermisjon. Dette utgjør 33% av kontaktlærerne på ungdomsskolen. Også vikarene på skolen sørger for tre barnefødsler dette året.

Behov for vikarer
Babyboomet har ført til at behovet for vikarer har vært stort dette skoleåret. Vikarkabalen har gått opp, men kanskje ikke helt smertefritt for alle. Klasse 8a og 8b startet skoleåret med vikar for sin kontaktlærer, Hildegunn Eikrem.

Hun hadde født en nydelig datter og var i permisjon. Klassens nye vikar, Rikke Ness, hadde ikke jobbet lenge på skolen før hun var gravid – med tvillinger. Ness har født sine skjønne små og klassen har fått en ny vikar- som også er gravid.

Smidige overganger
En slik situasjon som har vært dette året kan være uheldig for elever som opplever slike vikarutskiftninger, sier Tor Harald Frøyset. Frøyset underviser på 8.trinn i samfunnsfag, kroppsøving og kunst & håndverk.

Han roser lærerteamet rundt elevene for å ha dekket godt opp for hverandre og sørget for smidige overganger for vikarene som har vært her. Frøyset var i pappapermisjon før jul med sin baby, Tarald.

Les hele saken i fredagens papirutgave.