Mannen kom gående og tilbød sine håndverkertjenester - til en skyhøy pris

Advarsel: Den angivelige håndverkeren har oppsøkt pensjonister og tilbudt sine tjenester i boligfelt i Rakkestad. Foto: Amedia Maps

Advarsel: Den angivelige håndverkeren har oppsøkt pensjonister og tilbudt sine tjenester i boligfelt i Rakkestad. Foto: Amedia Maps

Raksting advarer på det sterkeste mot å skrive kontrakt med firmaet.

DEL

En mann i et boligfelt i Rakkestad har engasjert seg etter at han har observert hvordan håndverkerfirmaet har operert i boligfeltet hans.

- Dette er ren svindel, fastslår han. Selv har han ikke fått tilbud fra angivelige håndverkeren. Han ønsker ikke navnet sitt på trykk.

Firmaet er registrert som et enkeltmannsforetak i Oslo under bransjen malerarbeid. Firmaet ble registrert for to år siden. Innehaveren har oppsøkt pensjonister i området og tilbudt seg å male husene deres for en skyhøy pris. Generell framgangsmåte er å starte med en høy pris for deretter å slå av, men fortsatt er prisen høy.

- Dette er hinsides langt over vanlig timepris for en maler, påpeker rakstingen, som har jobbet i bransjen og i forbindelse med saken snakket med faglærte malere. Ifølge rakstingen spiller den såkalte maleren på følelser og snakker seg til kontraktsinngåelsen.

Rakstingen reagerer også på at håndverkeren kom gående i vanlige klær, altså ikke arbeidsantrekk for en maler.

Mannen har vært i kontakt med forbrukerrådet. Han vil på det sterkeste advare andre mot å skrive under en slik kontrakt. Det beste er å avvise mannen med en gang.

Artikkeltags