– Sterkt preget av hendelsen

KJØRTE PÅ ELG: En personbil og en lastebil kjørte på samme elg søndag kveld.

KJØRTE PÅ ELG: En personbil og en lastebil kjørte på samme elg søndag kveld. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

En personbil og en lastebil var involvert i en dramatisk elgpåkjørsel i Os søndag kveld.

DEL

Sjåføren i personbilen forteller at han var på vei til Rakkestad da elgen løp ut i veibanen på fylkesvei 124 i Os. Elgen endte på bilpanseret og knuste frontruten.

– Jeg er fortsatt veldig preget av hendelsen. Det var ingen god opplevelse. Jeg må si at jeg er glad for at biler kollisjonstestes og for at det er elgjakt, sier sjåføren, som heldigvis kom uskadd fra sammenstøtet. Bilen derimot fikk store skader.

Etter å ha kollidert med personbilen ble elgen slengt tilbake i motsatt kjørebane, hvor den igjen ble kjørt over av en lastebil. Viltnemndleder Jan Lie var på ulykkesstedet.

– Det var en viltpåkjørsel utenom det vanlige. Først kolliderte elgen med en personbil før den skvatt over i den andre kjørebanen og ble påkjørt av en lastebil. Elgen ble sittende fast under lastebilen, som ikke fikk kjørt videre før vi fikk dratt løs dyret, forteller han.

Lavere temperaturer, mørkere kvelder og dyr som trekker lenger nedover i terrenget, gjør at faren for viltpåkjørsler øker betraktelig i disse tider. Hver høst blir drøyt 6000 storvilt påkjørt i Norge, og Lie forteller at han senest mandag formiddag var ute på en ny viltpåkjørsel.

– Da var det et rådyr som hadde blitt påkjørt. Jeg må bare oppfordre alle til å ha øynene åpne og være ekstra oppmerksomme, sier han.

Artikkeltags