Knut Nøkleby (95) tok i et tak da snøen lavet ned

Knut Nøkleby på 95 år er ikke spesielt glad i snø. Men når den først kommer så synes han det er greit å måke litt, for mosjonens skyld.

Knut Nøkleby på 95 år er ikke spesielt glad i snø. Men når den først kommer så synes han det er greit å måke litt, for mosjonens skyld. Foto:

Helgeværet i Rakkestad: – Snøen blir liggende, og det kan komme mer.

DEL

Rakstingene våknet til snøvær torsdag morgen, og ifølge Meteorologisk institutt blir snøen som dalte ned i Østfold-distriktet liggende noen dager.Men det blir ikke nok til å gå på ski.

– Det kan faktisk bli litt påfyll med snø i løpet av torsdagen, men det blir for det meste skyet i området. Det vil være oppholdsvær i Østfold fredag, men det vil være kaldt og snøen vil bli liggende, forteller vakthavende meteorolog Bjart Eriksen til Sarpsborg Arbeiderblad.

– Helgen byr på skyer og noe nedbør, men det er ikke helt avklart hva slags nedbør, men det kommer nok mest sannsynlig som litt snø. Men ikke store mengder. Det blir ikke sånn at folk plutselig kan spenne på seg skiene, legger meteorologen til.

Onsdag kveld var det speilblankt på veiene i Rakkestad, og også torsdagens snøbyger skapte mange store trafikale utfordringer i fylket. I Halden hadde et vogntog og en buss blant annet kjørt seg fast i snøen og det skapte lange køer.

For rakstinger som absolutt ikke ønsker snøen velkommen, er det kanskje en fattig trøst at det trolig forsvinner i løpet av kort tid.

– I slutten av helgen og starten av neste uke kan det komme mer nedbør, men det er veldig usikkert på hva slags type nedbør som kommer. Det er ikke noe høytrykk på vei, men et lavtrykk, sier Eriksen.

Vindretningen avgjør nemlig om det blir mer snø i Østfold i denne omgang.

– Blir den sørlig så blir det sludd og regn på kysten, men om den blir østlig så blir det mer snø, forklarer Bjart Eriksen.

Artikkeltags