(Sarpsborg Arbeiderblad)

Bildet er tatt klokken 18.19 torsdag kveld langs Trøskenveien av Kjetil Thon, som forteller om den spesielle hendelsen ikke langt fra.

– Det var helt spesielt. Jeg har aldri opplevd dette dyret på så nært hold før. Fra før har jeg bare sett ulv på Langedrag, forteller han til Sarpsborg Arbeiderblad.

Thon var ute og kjørte tur med sønnen da de så ulven i veikanten.

– Vi kjørte først forbi den en gang, men da måtte vi bare få snudd. Den var bare tre meter ifra oss, det var en veldig spesiell følelse.

Ulven virket ikke å bry seg nevneverdig om tilskuerne.

Sjelden nærkontakt

Jan Christian Häckert er en ulveentusiast som har over 4.000 kilometer i ulvespor bak seg. Han forteller at et slikt nærmøte hører til sjeldenheten.

– Selv har jeg sett ulven én gang, og med så mange kilometer bak meg så sier vel det sitt, sier han til SA torsdag kveld.

Han skulle gjerne selv vært i Kjetil og Asks sko da de passerte dyret.

– Dette er virkelig noe helt spesielt å få oppleve, sier han.

(Saken fortsetter under kartet)

 

Han tror ikke dette dreier seg om en hund.

– Nei, det er nok en ulv, sier han.

Streifdyr

Häckert tror at det er snakk om et streifdyr.

– Dette er nok et streifdyr. De kan legge bak seg flere kilometer og mil på krot tid, så det en nok allerede langt av gårde nå. Ofte er det da ungdyr som har brutt ut av flokken, sier han.

Han forteller at disse ofte ikke er redd verken biler eller folk.

– De er litt som elgkalvene som jages vekk av moren sin. De blir litt usikre og vet ikke helt hvordan de skal te seg. Men de som bor der oppe bør nok ikke frykte denne ulven, den forsvinner nok igjen, sier han.

Ikke noe revir

SA har også forsøkt å komme i kontakt med rovviltansvarlig Jan Huseklepp Wilberg i Statens naturoppsyn uten å lykkes.

Men til NRK, som har omtalt en annen persons møte med det som trolig er den samme ulven, sier han at dette veldig trolig er nettopp en ulv:

– Den har litt røyting i pelsen som er vanlig for ulv, og på denne tiden av året er det vanlig med streifulver. Den er heller ikke langt ifra den ulven som ble filmet ved Momarken i Eidsberg, sier Willberg, til NRK.

Han sier videre at det er snakk om et streifdyr, som fra tid til annen kommer inn i området og at det aldri har vært noe ulverevir i området.

Her ble ulven sett: