Gå til sidens hovedinnhold

Svensken spilte uskyldig også etter at tollerne hadde lettet på teppet bak i bilen...

Artikkelen er over 3 år gammel

Svensken smuglet store mengder alkohol i nattens mulm og mørke. Tirsdag formiddag prøvde en nordmann å smugle over 1.000 liter øl.

Den svenske statsborgeren kjørte inn i tollvesenets røde sone på Svinesund klokka 03.30 natt til tirsdag, men stanset ikke.

– Det så våre folk og fikk stoppet bilen på baksiden av tollstasjonen, forteller kontorsjef i Tollregion Øst-Norge, Per Kristian Grandahl, til Fredriksstad Blad.

– Mannen ble spurt hvorfor han hadde kjørt på rød sone og hvor han var på vei? Svaret var at han var på vei til Oslo, og hadde kjørt feil hos tollen.

Grandahl forteller at mannen heller ikke kunne gjøre rede for adressen han skulle til Oslo, bare at han skulle treffe en kamerat.

Og slik fortsatte utspørringen:

– Han ble spurt om han hadde alkohol i bilen. Nei, det hadde han ikke. Hadde han med seg sigaretter? Nei, ikke det heller. Så tok tollerne en rask kikk i bilen hans og fant store alkoholmengder under et teppe...

– Nei, det visste han ikke var ulovlig å ha med seg, og alkoholen var for øvrig til en fest, refererer kontorsjef Grandahl, og oppsummerer beslaget slik:

– Han hadde med seg 404 liter øl, 120 liter vin og 72 liter brennevin.

Nordmann smuglet over 1.000 liter øl

I formiddag, tirsdag, ble det gjort enda et stort beslag ved Svinesund. Denne gang var det en etnisk norsk mann som hadde med seg over 1.000 liter øl i bilen.

– Han ble stoppet klokka 08.36 på den gamle Svinesundsbrua. Mannen fortalte at han hadde vært i Tyskland og handlet øl. Da vi sjekket i varebilen hans, visste det seg at han hadde med 1.140 liter øl, og det er ganske mye. Han hadde også med seg 600 sigaretter.

– Mannen sa at ølet var til eget bruk, forteller kontorsjef Grandahl videre, og opplyser at politiet er kontaktet.

Kommentarer til denne saken