I denne lasten ble det funnet et gigantparti av øl og brennevin

Her er det gjemt unna over 10 000 liter øl og 2.000 liter brennevin.

Her er det gjemt unna over 10 000 liter øl og 2.000 liter brennevin. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Seksjonssjefen roser tolleren som fikk en følelse av at noe var galt med lasten.

DEL

MARKER: Fredag 15. april rullet det inn en trailer som tilsynelatende hadde alt i orden med lasten. Sjåføren svingte inn på rød sone og deklarerte noen diverse varer som skulle til Vestlandet.

Seksjonssjef ved Ørje Tollsted Gro Lene Gundelsby sier til Smaalenenes Avis at tolleren som tok seg av traileren og sjåføren, luktet at noe ikke stemte helt.

– Tolleren, som egentlig jobber på ekspedisjonen, fikk en magefølelse som han fulgte. Han tok en fysisk kontroll av lasten og fant hele ti paller med øl og brennevin. Som bildene viser var det ikke lett å se at lasten var alkohol, så her må jeg berømme tolleren som gjorde en veldig bra jobb, sier seksjonssjefen.

Unormalt stort beslag

Etter nærmere opptelling viste det seg at sjåføren kjørte med 10 305,79 liter øl og 2.001 brennevin bak i traileren.

– Det er langt fra hver dag vi gjør så store beslag. Dette partiet med alkohol var mye større enn vanlig. Det er plass til mye på en trailer, så her har de prøvd å få med seg mye over grensen, sier Gundelsby.

Hun mener bestemt at organiserte kriminelle står bak denne lasten.

– Skal vi tro informasjonen vi har fått skulle denne lasten til Vestlandet. Derifra er det forgreininger til andre deler av landet. Det er også naivt å tro at dette bare er et engangstilfelle. Jeg er sikker på at så store mengder har blitt smuglet inn i landet tidligere og det kommer nok til å skje igjen, sier seksjonssjefen.

Ti paller med alkohol ble funnet av tolleren.

Ti paller med alkohol ble funnet av tolleren. Foto:

Derimot legger hun ikke skjul på at tollerne skal gjøre det de kan for å forhindre at slike laster kommer inn i landet.

– Her har vi folk med gode neser. Det er enormt tilfredstillende for tollerne å gjøre slike beslag og innsatsen deres fortjener all ros. De gjør en veldig god jobb, og den jobben skal vi gjøre videre, forsikrer hun.

Etterforskning

Sjåføren av traileren var en mann i 30-årene fra Litauen.

Ifølge tollvesenet prøvde de som står bak smuglingen å unndra hele over en million kroner, nærmere bestemt 1.331.823 kroner.

Seksjonssjef Gro Lene Gundelsby sier at tollvesenet ikke gikk offentlig ut med dette beslaget med hensyn til politiets etterforskning.

Landet Rundt skal speile de beste artiklene fra de 70 andre Amedia-avisene. Fredriksstad Blad publiserer to-tre av disse hver dag for å gi våre lesere et innblikk i nyheter, hendelser og kuriøse saker fra Landet Rundt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken