Skatteetaten advarer mot svindelforsøk

OSLO  20140602. 
E-post tilsynelatende fra skatteetaten fisker etter person- og kredittkortopplysninger. Svindelerene sender ut epost med melding om man har skattepenger tilgode og at man må fylle ut skema for å få utbetalt pengene.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

OSLO 20140602. E-post tilsynelatende fra skatteetaten fisker etter person- og kredittkortopplysninger. Svindelerene sender ut epost med melding om man har skattepenger tilgode og at man må fylle ut skema for å få utbetalt pengene. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Skatteetaten advarer mot en epost som ber om bekreftelse på identifikasjon. Dette er et svindelforsøk, ifølge etaten.

DEL

I eposten står det « Identifikasjonsprosessen» i emnefeltet, og Skatteetatens logo er brukt. Mottakeren bes skanne og sende et ID-dokument, som pass eller bankkort, som inneholder bilde, signatur, fødselsdato.

Skatteetaten opplyser på sine nettsider at dette er et svindelforsøk og at de aldri vil be om slikt via epost.

– All vår elektroniske kommunikasjon med skattytere som omfatter personsensitive opplysninger skjer innlogget via Altinn. Vi sender ikke lenker i e-postvarsler, skriver skatteetaten.

Kommunikasjonsrådgiver i skatteetaten, Helen Rist, sier til Dagens Næringsliv at etaten tidvis er gjenstand for misbruk i forbindelse med svindelforsøk.

30. april er siste mulighet for endringer og søknad om utsettelse, så tidspunktet dette er sendt ut er neppe tilfeldig.

– Skatteetaten ser alvorlig på slike svindelforsøk og har politianmeldt flere tidligere utsendelser, skriver skatteetaten videre.

(©NTB)

Artikkeltags