Gå til sidens hovedinnhold

Nå skal deler av Sarpsbrua skiftes ut

Artikkelen er over 3 år gammel

Denne uka starter Statens vegvesen arbeidet med et nødvendig vedlikeholdsarbeid på Sarpsbrua. Arbeidet skal etter planen pågå fram til sommeren.

(Sarpsborg Arbeiderblad)

Dette melder Statens vegvesen og Østfold fylkeskommune i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

Her meldes det at arbeidet med å sikre at brua på fylkesvei 118 over Glomma fortsatt skal være trygg å ferdes på, iverksettes allerede denne uka.

Fjerne rustent stål

– Med dette vedlikeholdsarbeidet gjør vi vårt for at Sarpsbrua skal være trygg fram til ny kryssing over Glomma er på plass. Østfold fylkeskommune har en offensiv satsing på å vedlikeholde bruene og vi har vedtatt et eget bruprogram for å ivareta sikkerheten og framkommeligheten. Sarpsbrua har prioritert i bruprogrammet og jeg er glad for at vi nå får gjennomført den nødvendige vedlikeholdet, sier leder for samferdselskomiteen i Østfold fylkeskommune, Olav Moe.

Det er Statens vegvesen som skal utføre det nødvendige vedlikeholdsarbeidet på oppdrag fra fylkeskommunen, som altså starter denne uka og som etter planen skal være ferdig til sommeren neste år. Vedlikeholdsarbeidet skal utføres på den delen av brua som krysser selve Glomma og som består av tre spenn.

– Stålkonstruksjonene som holder kjørebanen oppe er sterkt rustangrepet etter mange års påvirkning av salt og fuktighet, og mye av dette stålet skal nå skiftes ut. For å få tilgang til stålet må man noen steder fjerne betong på undersiden av brua, forteller byggeleder Steven Sjekkeland i Statens vegvesen.

Må stenge kjørefelt

Han kan videre opplyse at etter at det rustne stålet er erstattet med nytt, så vil det bli utført reparasjon av betingen og at alt øvrig stål vil bli rensket for gammel maling og vil bli påført nytt overflatebelegg.

Vedlikeholdsarbeidene vil i all hovedsak foregå under selve brudekket, og vil ifølge veivesenet i liten grad være synlig eller påvirke trafikken på fylkesvei 118 over Glomma.

Men noen endringer i kjøremønsteret vil det ble i løpet av de mange månedene vedlikeholdsarbeidet vil pågå.

– I perioder vil man måtte stenge et kjørefelt over brua. Trafikken vil da bli lysregulert. Stenging av kjørefelt vil så langt det lar seg gjøre skje på kveldstid etter klokka 21.00 eller i helger. Dette for å opprettholde normal trafikkflyt i periodene når strekningen er tyngst trafikkert, står det i pressemeldingen.

Kommentarer til denne saken