UD fraråder reiser til Tyrkia

Supporters of Turkish President Tayyip Erdogan are dispersed with shots in the air by the military at the Taksim Square in Istanbul, Turkey, July 16, 2016.   REUTERS/Murad Sezer

Supporters of Turkish President Tayyip Erdogan are dispersed with shots in the air by the military at the Taksim Square in Istanbul, Turkey, July 16, 2016. REUTERS/Murad Sezer Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til Tyrkia som ikke er strengt nødvendige. Nå innstilles flere avganger til landet.

DEL

Følg direkterapportering i bunnen av saken!

Det oppdaterte reiserådet kom sent fredag kveld. I tillegg oppfordres reisende i Tyrkia til å følge med på utviklingen og nyheter. UD har satt krisestab og jobber sammen med ambassaden i Ankara for å få oversikt over situasjonen.

– Situasjonen er svært uoversiktlig, sier pressevakt Astrid Sehl i Utenriksdepartementet til NTB fredag kveld.

90 drept, over 1.000 såret i tyrkisk kuppforsøk 

Innstiller

Pakkereiseselskapet Star Tour innstiller avganger til Tyrkia lørdag. Også SAS innstiller to avganger fra Oslo og København.

– Det er tatt beslutning om å innstille to flygninger fra Oslo klokka 14 og København klokka 6.30 til Tyrkia, opplyser Karin Nyman, kommunikasjonsdirektør i SAS til NTB etter klokka 3 natt til lørdag.

SAS opererer også en charterflyging fra Bergen, og Nyman ber reisende ta kontakt med charterselskapet for mer informasjon.

– Vi arbeider med finne en løsning på å få passasjerer hjem, sier Nyman.

En av løsningene er å sende et tomt fly ned for å hente hjem passasjerer.

– Uklar situasjon

Da NTB var i kontakt med Norwegian like før klokka 2 natt til lørdag var det ikke tatt noen beslutning om deres flygninger til Tyrkia lørdag.

– Situasjonen er veldig uklar, og jeg kan ennå ikke si noe om flygningene blir påvirket, sier pressekontakt Astrid Mannion i Norwegian.

Flyselskapet har etter planen to flygninger til Antalya lørdag, en fra Oslo klokka 6 og en annen fra Trondheim klokka 15.

Mannion opplyser at Norwegians sikkerhetsavdeling følger situasjonen tett og vil gi passasjerer beskjed direkte så fort som mulig hvis det blir endringer.

Beredskap

Også turoperatørene er i beredskap for sine turister i Tyrkia etter kuppforsøket i landet.

– Vi innstiller våre avganger til Tyrkia lørdag. Våre kunder informeres direkte, og vi følger med på situasjonen, sier talsperson Nora Aspengren i Star Tour til E24 etter at UD frarådet reiser til Tyrkia fredag kveld.

Star Tour har totalt 997 gjester i Tyrkia, og alle får beskjed direkte fra selskapet. Apollo har sendt ut tekstmelding til 60 turister som var på vei til Antalya i morgen om at deres reise er innstilt, opplyser medarbeider Lisa Kjergaard.

– Uventet

Tyrkia-ekspert Morten Myksvoll er i Tyrkia på ferie. Han forteller at kuppet var helt uventet.

– Jeg trodde sjansen for militærkupp var ekstremt liten, jeg hadde ikke tenkt på det engang, sier han til BA sent fredag kveld.

Det kommer svært mange meldinger fra Tyrkia, og situasjonen er uoversiktlig.

Artikkeltags