(Sarpsborg Arbeiderblad)

– Det har gått bra, det har vært litt i Halden, men ellers bra, sier operasjonsleder Tom Sandberg i Øst Politidistrikt til SA, fredag morgen.

– Været har vært med oss litt, legger han til.

Lokale russeknuter: Dette betyr rødt kort, tampong eller teltplugg i lua.

Dette har skjedd

Fra Halden har politiet i løpet av natten meldt om fire konkrete hendelser. Alle med menn i 20-årene.

Én av de var både agressiv og utagerende og forulempet en polititjenestemann. Han endte i drukkenskapsarresten. Én annen endte i klammeri med vakt på et av byens utesteder. Kvelden endte med en bortvisning og 6000 kroner i forelegg.

En tredje person tømte blæra på offentlig sted og pådro seg et forelegg på 6000 kroner. Dessuten var det en person som ikke holdt seg borte fra Halden sentrum til tross for pålegg om nettopp det.

I Fredrikstad måtte politiet bortvise en kvinne i 20-årene fra sentrum ved 01-tiden. Hun var beruset og oppførte seg ampert overfor betjeningen på et utested. En mann i 20-årene ble sendt hjem litt senere, han etter å ha «vært i klammeri med vakter» på et utested.

Fra Torsnes måtte politiet ta med seg en mann i 20-årene til drukkenskapsarresten.

– Anmeldt for bæring av kniv, ordensforstyrrelse, oppgitt falsk personalia til politiet, beskriver politiet i Østfold.

Like før klokken 00.45 ble to menn bortvist fra Sarpsborg sentrum etter «å ha vært i klammeri med betjeningen på serveringssted».

Moss: 12-åring til sykehus

Fra Moss er det ikke meldt om ordensproblemer. Men skjærtorsdag kveld måtte nødetatene rykke ut til en ATV-ulykke på Jeløya i Moss.

En mann i 50-årene fikk beslaglagt førerkortet sitt, på grunn av mistanke om promillekjøring. Mens en 12-åring ble tatt med til sykehuset for sjekk, med det som ble beskrevet som antatt lettere skader.

Halden: To biler stjålet

Fredag morgen melder politiet om to biler som er stjålet i Halden.

En sort Audi A6, med skilt ZH37477 er stjålet fra Halden sentrum i perioden 11. - 14. april. Mens en sort Kia KM, med skilt BR25369 er stjålet i Tistedal i løpet av natten.