Fredag meldte Rakkestad Avis at det har pågått en politiaksjon mot en adresse i et boligfelt i Rakkestad over to dager.

En mann ble pågrepet og det ble foretatt undersøkelser og ransakelse ved adressen. Politiet har opplyst at det skal være beslaglagt våpen i forbindelse med aksjonen.

– I beslaget er det både skarpt og plombert materiell, vi har foreløpig ikke full oversikt. En mann er siktet for grovt underslag av våpen, sier politiinspektør Skule Worpvik i Sør-Øst Politidistrikt til VG lørdag.

Det var funnet av materiell knyttet til Forsvaret som gjorde at de ba om bistand fra Forsvaret til å gå igjennom og frakte det vekk. Worpvik vil foreløpig ikke uttale seg om størelsen på beslaget, men Rakkestad Avis observerte at flere containere ble kjørt bort fra stedet.

Han poengeterer at de vurderte det som ikke til fare for tredjepart og derfor valgte å ikke evakuere området.

En del av et større prosjekt

Til Rakkestad Avis lørdag bekrefter Worpvik at politiet i Sør-Øst politidistrikt og i Telemark har jobbet med et prosjekt knyttet til ulovlig våpen i to år.

– Det er i forbindelse med denne etterforskningen at det har dukket opp informasjon rundt denne personen som gjorde at vi mente det er skjellig grunn til mistanke og ba retten om å få ransake adressen, sier han.

Mannen er ansatt i Forsvaret og politiet mener i følge VG at han skal ha forsynt seg av våpen og materiell fra arbeidsplassen.

Løslatt

Mannen som ble pågrepet er løslatt etter å ha gjennomgått avhør hos politiet. Politiet bekrefter det blir videre etterforskning i saken og at de kommer til å fortsette gjennomgangen av boligen på mandag.

VG har vært i kontakt med mannens advokat, Harald Otterstad, som mener mannen har gitt en troverdig forklaring.

– Han er en dedikert våpenmann, og jeg mener løslatelsen bekrefter at han har gitt en troverdig forklaring. Det er regler for oppbevaring av våpen og ammunisjon som kan være brutt. Men det er langt derfra til en alvorlig siktelse for grovt underslag, sier Otterstad til VG.