Gå til sidens hovedinnhold

Østfoldbanen rammes hardt når togstreiken trappes opp

Artikkelen er over 4 år gammel

Oslo (NTB): Totalt er 62 lokførere som er stasjonert i Moss og Ski ute i streik etter opptrappingen som skjer lørdag. Rundt 20.000 daglige passasjerer på Østfoldbanen blir rammet hardt.

Siste, tirsdag morgen:
Flere tog er innstilt både på Østre og Vestre linje på Østfoldbanen tirsdag.

Her kan du sjekke om toget går - og er i rute

Etter det Aftenposten erfarer, vil opptrappingen i praksis innebære at NSB ikke vil kjøre lokaltog fra Moss og Ski til Oslo S. Noen avganger fra Halden til Oslo kan imidlertid bli kjørt.

– Det kan se slik ut, men det vet vi ikke ennå. Planleggingen er i full gang, og vi får svar på dette tirsdag formiddag, sier pressetalsperson Håkon Myhre i NSB.

Rundt 20.000 mennesker reiser med Østfoldbanen daglig.

I den varslede opptrappingen, som trer i kraft fra og med lørdag, blir blant annet 33 lokførere som har kontorsted i Moss tatt ut i streik. Fra før streiker 29 lokførere med kontorsted i Ski. I tillegg blir tre lokførere som er stasjonert i Oslo og seks som er stasjonert i Bergen tatt ut i streik lørdag.

Streiken i Lokomotivmannsforbundet startet torsdag etter at meklingen mellom LO Stat og Spekter, som representerer henholdsvis Norsk Lokomotivmannsforbund og NSB, brøt sammen.

Til sammen er 118 lokførere i streik fra lørdag: 33 i Moss, 29 i Ski, 28 i Lillestrøm, 19 i Oslo, 7 i Bergen, 1 i Trondheim og 1 i Kristiansand. (©NTB)

Kommentarer til denne saken