(Sarpsborg Arbeiderblad)

De som kjørte E6 mellom Råde og Sarpsborg på lørdag formiddag kunne kanskje få med seg en noe spesiell opplevelse. En konvoi med 63 lastebiler var på nemlig veiene, med det oppdraget å overlevere pengesjekk til barneavdelingen på Sykehuset Østfold.  Det er Østfold Truckers Treff som står bak innsamlingen og overleveringen.

– Vi har aldri samlet så mye penger før, og det er den største konvoien vi har organisert, forteller Frank Bergvatn i Østfold Truckers Treff stolt. Han organiserte og geleidet lastebilene inn på området.

Og mange lastebiler ble det. Faktisk så mange at mange ikke kom ned til sykehuset, men måtte stoppe ovenfor parkeringen og observere det hele derfra. Kalnes var stoppestedet for turen som hadde startet på Råde Idrettspark, kjørt via Årum og deretter retning Sykehuset Østfold.

Givervilje

– Dette startet som et påfunn av en guttegjeng for noen år siden, og så har det vokst til det her. Det er fantastisk at så mange møtte, tross været. Vi har hatt kjempestemning både i går og i dag, forteller han videre.

Pengene er blitt samlet inn på ved hjelp av sponsing og påmeldinga til Østfold Truckers Treff.

– Det har vært en fantastisk givervilje. Og vi er bare et verktøy i denne innsamlinga og overleveringa, forteller Frank.

Penger til det barna har lyst på

– Dette betyr utrolig mye. Disse pengene skal brukes til det barna har lyst på. Vi har jo barn fra 0 til 18 år, så vi trenger jo mye forskjellig, forteller sykepleier ved barneavdelingen Jeanette Høst.

– Det har vært barn som har gledet seg til dette. Noen får jo dessverre ikke vært med ut, men det er gøy at det skjer noe. Dette er et lite avbrekk og noe annet for barna her, følger sykepleier Helene Bungum opp med.

Dette er et lite avbrekk og noe annet for barna her

Helene Bungum