Frekk bitcoin-svindel på gang i regionen akkurat nå

Slik ser "reklamen" ut. Den er navnet med korrekt navn (bak det sladdede feltet). Ifølge politiet bør mobilbrukere ikke klikke i lenker som den du ser i dette bildet.

Slik ser "reklamen" ut. Den er navnet med korrekt navn (bak det sladdede feltet). Ifølge politiet bør mobilbrukere ikke klikke i lenker som den du ser i dette bildet.

Artikkelen er over 3 år gammel

Onsdag ble det oppdaget forsøk på svindel med bitcoin via mobiltelefoner til abonnenter i Follo. Politiet: Ikke klikk på det.

DEL

En av Amtas lesere videresender en SMS fra coinsnorge.com.

– Jeg har visstnok fått 33.504 kroner på konto, og må bare klikke i en lenke for å få tilgang til pengene, sier leseren til Amta.

Smaalenenes Avis kjenner også til folk i Indre Østfold som har blitt utsatt for dette svindelforsøket. En av dem som luktet ugler i mosen er Mysen-mannen Stian Berg, som forøvrig jobber i Smaalenenes Avis.

– I tekstmeldingen jeg fikk sto det at bitcoin er kommet inn på min konto. Så fikk jeg opp en link hvor jeg skulle bekrefte dette. Jeg forsto svindelen da jeg ble bedt om å bekrefte dette, sier Berg.

Han frykter at noen kommer til å trykke på linken i tekstmeldingen og at det får konsekvenser.

– Ikke gjør noen ting, oppfordrer Mysen-mannen.

Politioverbetjent Silje Stokken Upheim sier at det som virker for godt til å være sant trolig ikke er sant.

– Vi ser en god del slike forsøk på svindel på mange forskjellige vis, og rådet over er faktisk det beste, sier den erfarne etterforskeren.

– Og hva bør folk gjøre helt konkret, enten det er på mobil eller PC?

– Ikke åpne. Ikke klikk. Bare slett. Og gi aldri fra deg informasjon om deg selv, sier Silje Stokken Upheim ved etterforskningsavdelingen i Ski.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken