Ny tjeneste bekymrer: – Oi, dette kommer vi til å se i Luksusfellen

VENTER PÅ KLOKKEBETALERNE: Lene Drange i Luksusfellen tror hun snart støter borti deltakere med gjeldsproblemer som har tatt opp gjeld med klokka. (Rune Bendiksen (TV3) /Nordea)

VENTER PÅ KLOKKEBETALERNE: Lene Drange i Luksusfellen tror hun snart støter borti deltakere med gjeldsproblemer som har tatt opp gjeld med klokka. (Rune Bendiksen (TV3) /Nordea)

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Nå kommer kreditt«kort» på klokka.

DEL

– Våre kunder er innovative og liker å være først ute med det siste innen fintech og betalingsløsninger. Å kunne tilby klokkebetaling er helt riktig for oss som en nystartet fintech bank, sier banksjef i Monobank, Bent Gjendem om bankens seneste tjeneste.

Nå kan du bruke kredittkortet Monocard ved å tæppe telefonen på terminaler som støtter løsningen. En funksjon som gjør at du slipper å trykke pinkode for beløp under 200 kroner.

Ubekymret banksjef

Pressemeldingen forteller ikke noe om prisen: «Ordinær pris 29,-/mnd. påløper etter utløpt testperiode. Priseksempel: 15 000,- med 29,98 % eff. rente over 12 mnd. Totalt 17 225,-» (fra bankens hjemmeside).

– Du er ikke bekymret for at enda flere skal havne på Luksusfellen når de kan ta opp forbrukslån med telefonen?

– Nei, overhodet ikke, og iallfall ikke med vår løsning. Med appen har du god oversikt over hva du har brukt. Du får mer kontroll, ikke mindre, sier banksjef Bent Gjendem i Monobank til Nettavisen.

Bekymret forbrukerøkonom

Luksusfellens Lene Drange er ikke like rolig på lånekundenes vegne.

– Dette er en ny form for SMS-lån som vi kommer til å se ganske kjapt i Luksusfellen. Dette er ikke gode nyheter, slår hun fast.

– Selvfølgelig vil det øke forbruker når du kombinerer forbrukslån og slike betalingsløsninger, sier hun.

Artikkeltags