Gå til sidens hovedinnhold

Obs! Nå er det ekstremt stor elgfare

Artikkelen er over 2 år gammel

– I disse tider er det ekstra viktig å kjøre pent, sier leder i viltnemnda, Jan Lie. Ikke alle bilister tar like mye hensyn til at elg kan slentre rett ut i veien, og det kan få fatale konsekvenser.

Jan Lie håper at skiltet som har blitt satt opp ved innkjøringen til Grøtvedt og Bærbyveien langs riksvei 22 nå vil gjøre bilistene ekstra oppmerksomme på elgfaren.

– Vi har hatt tre elgpåkjørsler på denne strekningen i løpet av de siste tre ukene. Det er bakgrunnen for at vi har fått på plass et midlertidig skilt, forteller han.

Av de tre påkjørslene viltnemnda har blitt varslet om, har det ikke vært melding om noen personskade. En elg har derimot måttet bøte med livet og Lie skulle denne ettermiddagen ut på søken etter en elg som kan ha blitt skadet i en påkjørsel. Selv om det er ekstra stor aktivitet av elg på strekningen fra Orderudsvingen mot Gjulem, understreker Lie at man uansett bør ta ekstra hensyn uavhengig av hvilke veier man kjører på.

– Vi ønsker at folk kjører ekstra pent nå på høsten. Jordene er fortsatt grønne og mange dyr beveger seg langs veiene for å beite, og disse kan være vanskelige å se når mørket legger seg, sier han.

Kommentarer til denne saken