– Det var bare tilfeldig at jeg ble oppmerksom på skogbrannen så tidlig. Jeg kjente at det luktet røyk, samtidig som jeg så et fly. Jeg kjørte dit flyet sirklet og så at det brant i skogbunnen. Det var veldig bra at mannskapet i flyet fikk gjort meg oppmerksom på brannen, forteller Bredo Evensen til Halden Arbeiderblad.

Kom raskt til brannstedet

Han kontaktet brannvesenet, mens svigerfaren og en person til raskt kom til stedet for å begynne slokkingen.

– De gjorde en kjempejobb. Selv dro jeg for å møte brannvesenet i Ingedal, slik at jeg kunne lede dem raskt til stedet hvor det brant. Brannvesenet fikk kontroll og tømte to brannbiler før de var ferdig, forteller Bredo Evensen som var brannvakt på brannstedet torsdag kveld og en tid ut over natt til fredag.

– Klokka 01.30 i natt ga jeg meg. Da mente jeg at det var det klart at brannen ikke kom til å blusse opp igjen. Jeg hadde med meg mye vann i tanker i tilfelle brannen skulle blusse opp.

 

– Lynnedslag

Om lag ett mål har brent. Ved 08-tiden fredag var han tilbake på brannstedet for å sjekke. Da var alt ok.

Et tre med en skikkelig flenge levner ingen tvil om hvordan denne skogbrannen har startet.

 

– Det smalt skikkelig under tordenværet og sporet etter lynnedslaget er veldig tydelig. Heldigvis har det gått veldig bra. Bortsett fra de to trærne som er skadet av selve lynnedslaget, er det ikke skader på skogen, for kun skogbunnen har brent, forteller Bredo Evensen.