(Sarpsborg Arbeiderblad)

– I forbindelse med brannen har et par beboere i Hasletoppen blitt utsatt for noe røyk. De sjekkes av ambulansepersonell på stedet, opplyste operasjonsleder ved Øst politidistrikt lørdag kveld.

Brannen startet i en transformator i Fjellveien på Hasletoppen, men brannen spredde seg til skogen like ved. Etter kort tid ble alle husene i Hasleveien evakuert.

 

Brannvesenet slet med å få kontroll, men anså spredningsfaren som liten. Det brant i et område på cirka 100 ganger 150 meter.

Beboerne fikk returnere til husene sine litt før klokken 19 ettersom røyken hadde avtatt. Alle ble imidlertid pålagt å holde dører og vinduer lukket.

Nødetatene ble varslet om brannen like etter klokken 17. Litt før klokken 20 mente brannvesenet at de hadde kontroll.

 

– Brannvesenet mener de begynner å få såpass kontroll på stedet at helse og politi kan dimitteres. Vi avslutter på stedet mens brannvesenet tar imot 22 mann fra fredsinnsatsgruppen som kommer for å bistå med etterslukking, opplyste politiet i forbindelse med brannen.

 

Beboere hjalp til

Brannvesenet fra Fredrikstad og Rakkestad bistod brannvesenet i Sarpsborg i slukningsarbeidet.

– Naboer og frivillige hjalp brannmannskapene på en fortreffelig måte, opplyste SA-fotograf Tobias Nordli, som selv var på stedet for å dokumentere hendelsene for Sarpsborg Arbeiderblad.