(Sarpsborg Arbeiderblad)

Men da han låste seg inn i en leilighet i Blessomveien på Kurland nylig, var han ikke forberedt på det som ventet ham.

– Bak den nye og moderne inngangsdøren var det en leilighet hvor tiden hadde stått stille siden 1971. Jeg ble helt stum, sier Grimsøen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Brun-oransje standard

Eie Eiendomsmegling la nylig ut leiligheten for salg og i annonsen har han valgt å fokusere på det helt unike med den.

 

I beskrivelsen av leiligheten skriver han:

«Velkommen til 1971 – året hvor ingen brukte bilbelte, fargefjernsynet ble innført, kongefamilien ble foreldre for første gang, krigen raste i Vietnam og en leilighet i Blessomveien 48 sto ferdig på Kurland med moderne, brunoransje standard».

Kjøkkeninnredningen er for eksempel den samme som ble montert inn da leiligheten var ny for 47 år siden.

En tidsreise

Leiligheten ble eid av en dame som ikke hadde noen arvinger. Hun ble 101 år gammel og bodde i leiligheten til kort tid før hun døde.

Bildeserie

Bli med på en tidsreise til 1971!

– Det var helt fascinerende å komme inn i leiligheten for første gang. Jeg ble gående stille rundt og kikke fra rom til rom. Da fant jeg til og med aviser som var 30 år gamle, sier han.

Jonas Nikolai Grimsøen ønsker å gi de som kommer på visning den samme opplevelsen som han selv fikk. At du kan foreta en tidsreise fra 2018 til 1971 når du besøker leiligheten.

– Derfor kommer vi blant annet til å la de gamle avisene ligge framme, sier han.

Populær på Facebook

Den originale leiligheten med den kreative annonsen har fanget manges oppmerksomhet, ikke minst på Facebook.

– Vi registrerte at det var 5 til 10 ganger flere innom denne boligannonsen enn hva som er vanlig, sier han.

– Akkurat det samme opplevde vi da vi la ut spøkelseshuset på Greåker til salg.

Ønsker å kjøpe gjenstander

Jonas Nikolai Grimsøen registrer at mange tagger venner i kommentarfeltet under boligannonsen som er delt på Facebook. Enkelte kommenterer en kul lampe eller andre typiske gjenstander fra 70-tallet.

– Flere har tatt kontakt med spørsmål om å kjøpe møbler fra leiligheten. Spesielt er det mange som er fascinert av den originale kjøkkeninnredningen med de skråstilte overskapene, sier han.

De som ønsker å kjøpe gjenstander fra leiligheten, henviser daglig leder videre til personen som har fullmakt for boligsalget.

Selv synes Grimsøen det er hyggelig at så mange lar seg fascinere av den spesielle boligen. Spesielt med tanke på damen som levde alle disse årene i leiligheten uten å gjøre noen forandringer.