Denne uken ønsker vaksinesenteret personer født i 1952 eller tidligere velkommen til å ta ny oppfriskningsdose. Rakkestad kommune har satt opp Drop in-timer tirsdag 16. august fra klokken 08:30-12:00 og torsdag 18. august fra klokken 08:30-12:00.

– Det er også noen timer tilgjengelig for forhåndsbestilling disse datoene, opplyses det på Rakkestad kommune sine nettsider.

Kriteriet for å ta oppfriskningsdosen er at det skal ha gått minimum fire måneder siden forrige koronavaksine. Dersom man nylig har hatt korona, bør det ha gått minimum tre uker fra man ble frisk til man tar vaksinen. Tidligere gjaldt gjennomgått korona som en vaksinedose, dette er endret i vaksinasjonsprogrammet.

– Anbefalingen om ny oppfriskningsdose (4. dose) gjelder for denne aldersgruppen uavhengig av om man nylig har hatt korona. Aldersgruppen har en høyere risiko for alvorlig sykdomsforløp, og det er ønskelig med så god beskyttelse som mulig før neste smittebølge. Men merk altså at det skal ha gått minimum tre uker fra du ble frisk til du tar vaksinen, står det videre.