– Vi har bygget en helt ny basestasjon med 2G- og 4G-teknologi som dekker Degernes og langs riksvei 22 gjennom Degernes. Her manglet vi dekning tidligere, og stasjonen vil gi god dekning og hastighet for de som bor og ferdes i området, forteller Dag Wigum, teknisk direktør i Telia Norge i en pressemelding.

Telia jobber med å utvide mobildekningen i Norge, tette dekningshull og sørge for bedret kapasitet der det er behov.

Full 4G-fart

– Vi har aktivert stasjonen, og tror de som bor her vil merke forskjellen godt. I tillegg har vi sørget for enda høyere hastigheter i mobilnettet med den nyeste teknologien, 4G+, sier han.

4G+ er en videreutvikling av 4G-teknologien. Med 4G+ brukes flere frekvensbånd på samme stasjon til å bedre både hastighet og kapasitet, med en maksimal teoretisk datahastighet på 375 Mbit/s. I praksis betyr 4G+ at basestasjonene sender ut signaler på flere frekvenser i stedet for én frekvens (vanlig 4G).

LES OGSÅ: Dekningsdirektøren: – Dårlig dekning er typisk knyttet til terrenget og at man havner i radioskyggen mellom basestasjonene 

Bedre kapasitet

– Ved å skru på 4G på to eller flere ulike frekvenser fra samme basestasjon har man da dobbelt så mye kapasitet på hver stasjon, forklarer Wigum.

– Med 4G+ får man økt kapasitet i nettet, til det beste for alle kunder. For å få fullt utbytte av 4G+ må man ha en telefon som støtter teknologien, men fordi man med 4G+ får økt kapasitet i nettet nyter alle kunder godt av den nye teknologien, selv om de ikke har en telefon som støtter 4G+. I Degernes har vi dessuten brukt 800-frekvensen, som kjennetegnes av signaler som rekker svært langt og som gir god dekning innendørs, forklarer Wigum.

Les også: Alle hull på Østre linje skal tettes – hele linja får 4G-dekning til sommeren 

Nå går Martins video en ny seiersgang på nettet: - Kampen mot dårlig dekning fortsetter