(Halden Arbeiderblad)

Det er NRK som erfarer dette.

NRK melder videre at Wille skal ha vært sterkt ønsket fra flere hold, og at forbundet har lyttet til disse ønskene.

– Det er ikke et overraskende valg. Han er en trener som er lite omtalt og profilert i norsk sammenheng, men det blir spennende å se hva han får til, sier NRKs ekspert Håvard Tvedten til NRK.

TV2 erfarer også at Kristian Kjelling, som er blant Willes største konkurrenten om jobben, har fått nei på sin søknad. Mer og mer tyder derfor på at Wille er kandidaten håndballforbundet går for.

– Jeg er fortsatt med i loopen, men ingenting er avklart ennå, skriver Jonas Wille selv i en tekstmelding til Halden Arbeiderblad.

Wille ble ansatt som assistenttrener på landslaget i oktober 2021, men trener per dags dato elitelaget IFK Kristianstad i Sverige. Ifølge NRK forhandler forbundet nå med klubben om å frigjøre ham fra kontrakten.

Han har en egen klausul og vil bli kjøpt ut for 750.000 kroner, ifølge NRKs kilder.

Sportssjef i Kristianstad, Jesper Larsson, vil enn så lenge ikke bekrefte forhandlingene.

– Om han skulle bli norsk landslagstrener, så vil det bli et stort tap for oss. Vi har bare hatt han i ett år, men arbeidet han har gjort her gjør at det blir vanskelig å erstatte han, sier Kristianstads sportssjef Jesper Larsson til NRK.

Wille fra Halden har lang erfaring som trener. Han har tidligere trent Halden topphandball, Midtjylland i Danmark, Skövde i Sverige, Mors/Thy i Danmark og nå IFK Kristianstad i den svensken eliteserien. I 2019 ble han kåret til årets trener i Sverige.