Det ble et litt annerledes møte med inngangsdøren for de ansatte i Rakkestad kommune i dag. Da kommunens ansatte kom på jobb onsdag morgen ble de møtt av sperringer fra Nordfront.

Sperringen ventet på kommunens ansatte da de kom på jobb onsdag morgen. Trolig har sperringene kommet opp i løpet av natt til onsdag.

Klar melding til kommunen

I tillegg til sperringen har kommunen fått en lapp med følgende beskjed:

«Alle meldinger om at motstanden har opphørt – er falske! Den nordiske motstandsbevegelsen har etablert seg i Rakkestad, og vil motsette seg ethvert forsøk på grunnlovsstridig politisk sensur.»

Kommunen ønsker ikke å kommentere hendelsen og har nå overlevert sperrebåndet og meldingen til Rakkestad lensmannskontor. Rakkestad Avis fikk også den samme skrevne meldingen i vår postkasse i løpet av natten. Avisen har tidligere omtalt lignende handlinger fra den selverklærte motstandsgruppen.

 – Det er ikke noe ønskelig atferd. Vi ønsker å finne ut hvem det er som står bak meldingene, så vi kommer til å undersøke litt rundt det, men per i dag så vet vi ikke hvem som henger opp lappene, forteller politiførstebetjent ved Rakkestad lensmannskontor, Niels Lund.

I meldingen fra Nordfront skrives det at den såkalte motstandsbevegelsen har etablert seg i Rakkestad. Det tror ikke politiet nevneverdig på. For det er visst lite som tilsier at det har vokst fram et slikt miljø i kommunen. Politiet utelukker ikke at meldingene kan være guttestreker.

 – Det kan være guttunger som flørter med miljøet, ved å bestille slikt på internett. Vi har ingen andre indikasjoner på at det er en oppsving i slike miljøer her i kommunen. Jeg tror de bare ønsker å provosere, utdyper politiførstebetjent Niels Lund til Rakkestad Avis.