(Sarpsborg Arbeiderblad)

Siste: Klokken 12.47 ble fylkesvei 118 åpnet for trafikk igjen.  Pårørende er også varslet.

– Vi fikk inn melding om ulykken klokken 08.10. Det er en bil som har havnet på jordet med store materielle skader. Det er snakk om en alvorlig trafikkulykke, hvor en person er bekreftet omkommet, opplyste Trond Lorentzen, operasjonsleder i Øst politidistrikt til Sarpsborg Arbeiderblad.

Veien stengt i flere timer

Fylkesvei 118 var i flere timer stengt i forbindelse med åstedsundersøkelser av kriminalteknikkere og ulykkesgruppa til Statens vegvesen på stedet.

Det var en periode hvor man ikke visste hvor lenge fylkesveien skulle være stengt. Først klokken 12.47 ble veien åpnet for vanlig trafikk igjen. Da hadde fylkesvei 118 vært stengt siden 08.25. I denne perioden ble trafikken dirigert rundt via Skadalsveien og Prestegårdsbakken.

Personen var fastklemt etter ulykken, og ble etter kort tid bekreftet omkommet på stedet.

 

Det er ifølge politiet ting som tyder på at bilen har stått på jordet en stund. Nabo til ulykkestedet fortalte til Sarpsborg Arbeiderblad at han hørte et kraftig smell klokken 05.45.

Uklart hendelsesforløp

Ulykken har antageligvis skjedd i morgentimene fredag eller i natt.

– Det er litt uklart for oss når dette skjedde. Det har kommet arbeidere på anleggsområdet her på morgenen som har funnet bilen. Vi er usikre på når ulykken har skjedd, sier politibetjent Frode Marius Tøllefsen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Bilen skal ifølge politiet ha vært kald da nødetatene ankom stedet like før halv ni fredag morgen.

– Det er ingen vitner til hendelsen, så det er indikasjoner på at dette skjedde for en tid tilbake, sier Tøllefsen, som videre sier at hendelsen etterforskes videre. 

 

Årsaken til ulykken er foreløpig ikke kjent.

– Det er for tidlig å si noe om, sier samme Tøllefsen.

Ulykkesbilen tas med til Statens vegvesen på Hafslund for tekniskeundersøkelser.

Det var kun en bil involvert i ulykken, som har kjørt av fylkesvei 118 og havnet på jordet.