En person i Vardestubben i Mysen satt hjemme og irriterte seg over naboens to år gamle terrasse mens landet var stengt på grunn av korona-smitten. Personen ble så irritert at vedkommende sendte en klage til kommunen i midten av april. Klageren ble derimot ikke nok irritert til å sette navnet sitt på klagen.

– Vi ønsker helst at folk ikke sender inn anonyme klager. Vi har mulighet til å anonymisere folk i de tilfellene det er behov for det, sier leder av byggesaksavdelingen i Indre Østfold kommune, Hans Gunnar Raknerud til Smaalenene.

Avdelingen hans har likevel mulighet til å behandle slike saker. Den anonyme klagen ble tatt til rette. Byggesaksbehandler Tiril Røssum-Tokerud gikk over flyfoto fra 2018 og fant ut at det ikke var søkt om byggetillatelse for terrassen. Tre uker etter at den anonyme klagen kom inn sendte kommunen ut et brev til dem som bor i Vardestubben 10.

I brevet ble det fremstilt krav om en redegjørelse for terrasse og tvangsmulkt (red.anm. dagbøter) om redegjørelsen ikke kommer.

– I første omgang ber vi om en redegjørelse. Det er ikke mulig for oss å gjøre en nøyaktig vurdering utfra flyfoto, men det er en god start. Etter at redegjørelsen er klar, vil det bli vurdert om det skulle vært sendte en søknad om det som er bygget, sier Raknerud, som uttaler seg på generelt grunnlag.

Hvis byggingen er søknadspliktig, så må det samles inn samtykke fra naboene og søkes om lov til å bygge terrassen som alt er bygget.

– Hva skjer hvis de ikke får samtykke fra alle naboene?

– Da må det som er bygget endres, fastslår Raknerud.

Smaalenenes Avis har vært i kontakt med Monica Elisabeth Pihl som bor i huset sammen med Hans Petter Melleby. De ønsker ikke uttale seg mens saken pågår.