Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan idretten, kulturen og frivilligheten søke om midler fra krisepakken

Artikkelen er over 1 år gammel

Kulturdepartementet er nå klare med forskriften for ordningen der kultur, idretten og frivilligheten kan få kompensert for avlyste, stengte eller utsatte arrangement.

Fra 14. april kan frivillige lag og organisasjoner og arrangører i kultursektoren søke om kompensasjon for koronaavlyste, utsatte eller stengte arrangementer. Arrangører kan få kompensert for tap av inntekter fra billettsalg og deltakaravgift, samt merutgifter, som følge av at arrangement må avlyses, stenges eller utsettes som følge av råd og pålegg fra styresmaktene i forbindelse med koronaviruset.

Ordningen Lotteri- og stiftelsestilsynet forvalter gjelder for arrangører innen kultur-, frivillighet- og idrettssektoren, og som er registrert i Frivillighetsregisteret innen 5. mars 2020. Rammen for denne ordningen er på 700 millioner kroner.

Dette kan du få kompensasjon for

  • Netto tapt billettinntekt ved avlysing eller stenging av arrangement som følge av pålegg eller råd gitt av myndighetene i forbindlese med COVID-19 utbruddet
  • Netto tapt deltakeravgift ved avlysing eller stenging av arrangement som følge av pålegg eller råd gitt av myndighetene i forbindelse med COVID-19 utbruddet
  • Merutgifter som følge av at arrangement blir avlyst, stengt eller utsatt som følge av pålegg eller råd gitt av myndighetene i forbindelse med COVID-19 utbruddet.

Mer informasjon om hva som ligger i disse punktene finn du i forskriften §3.

Les også: Koronarammet barneteater: – Usikkert om vi setter opp ny forestilling i år

Les også: Har fått trusler etter at de avlyste arrangementet

Kommentarer til denne saken