Med ett klikk kan du nå få tilgang til alt plussinnhold hos r-a.no i januar måned.

Leserne som tegner seg for gratis tilgang, vil bli bedt om å logge inn med aID. Hvis man ikke har en bruker fra før, må dette opprettes før man kan lese avisas saker gratis.

Du trenger ikke oppgi betalingsinformasjon, og det vil ikke bli trukket penger når tilgangen løper ut i februar.

Tilbudet gjøres i forbindelse med at r-a.no gjenoppretter krav om at man må være innlogget abonnent for å få tilgang til eksklusivt innhold.

Fra 28. desember og frem til torsdag 6. januar har nemlig alle plussartikler hos oss vært tilgjengelig for alle - selv uten abonnement. Dette skjedde som en konsekvens av at vår tjenesteleverandør Amedia ble rammet av et dataangrep i julen.

Da systemene ble rammet, ble tilgangen til plussartikler rutinemessig åpnet for å sikre at alle abonnenter får tilgang til journalistikken de har betalt for. Nå vet vi at vi igjen er i stand til å gi abonnentene som har betalt trygg tilgang til journalistikken. Samtidig gir vi altså andre muligheten til å lese oss gratis ut januar..

Abonnementssystem nede

Flere systemer er fortsatt rammet av dataangrepet mot Amedia, som er eier og tjenesteleverandør for norske lokalaviser over hele landet.

Dette har enkelte konsekvenser for eksisterende abonnenter. Blant annet er det på nåværende tidspunkt ikke mulig å si opp abonnementet.

– Vi har fortsatt ikke tilgang til vårt abonnementssystem. Dette betyr blant annet at det ikke er mulig å si opp abonnementet på nåværende tidspunkt, og det er heller ikke mulig å bli abonnent på vårt felles abonnementsprodukt +Alt. Dette jobber vi fortsatt med å finne løsninger på så snart som mulig. Vi ønsker at det skal være så enkelt som mulig både å kjøpe og å si opp abonnementet sitt på våre aviser, sier konstituert forbrukermarkedsdirektør i Amedia, Carl Gustaf Eriksson.