Gjennom en fotokonkurranse med temaet «drømmer», inviteres barn og ungdom i alderen 9-19 år til å sende inn sitt bilde.

- Alle kan delta uansett om de er tilknyttet kulturskolen eller ei. En jury bestående av medlemmer fra kulturkontoret i kommunen, vil plukke ut fire bilder som får henge på veggen i storformat. Alle bidrag må sendes inn på mail til postmottaket i kommunen, og merkes med alder, navn og telefonnummer. For øvrig er det eneste kravet at man må ha tatt bildet selv, og at det må sendes inn innen 27.06, konstaterer Anderssen.

Spennende tema

Kulturskolerektoren forteller at tanken bak fotokonkurransen er å gi barn og ungdom muligheten for å ytre seg kunstnerisk, og på den måten kunne delta i den visuelle prosessen.

- Vi får et flunkende nytt kulturskolebygg som skal leve sitt eget liv og fylles opp med alle slags kunstneriske uttrykk. Det vil bli plass til mange bilder på veggene våre, og siden vi er en kulturskole ønsker vi å invitere barn og ungdom til å delta i prosessen. Vi ønsker dessuten å utvide kulturskoletilbudet med mer skapende virksomhet på sikt, opplyser Anderssen.

Han synes temaet for fotokonkurransen er veldig spennende, og ikke minst åpent for mange forskjellige tolkninger.

- En drøm kan bety så mangt. Har du for eksempel en drøm du ønsker å virkeliggjøre? Har du hatt en rar drøm en natt? Dagdrømmer du, eller har du et drømmested i Rakkestad? Det største spørsmålet blir vel kanskje hvordan man best kan vise temaet gjennom et bilde, og her er det rom for å være kreativ. Du kan for eksempel isenesette og lage situasjoner som har med drømmer å gjøre, eller ta bilde av noe du får øye på der og da. Jobb gjerne sammen med andre i prosessen og samarbeid om bidrag. Det kan kanskje være utfordrende at temaet er såpass uklart og stort, men det blir desto mer spennende. Jeg forestiller meg at det vil komme inn mange ulike motiver, så det skal bli veldig artig å se, fastslår kulturskolerektoren.

- En kulturskole som passer for alle

Anderssen gleder seg til det nye kulturskolebygget står ferdig, og understreker at de fire vinnerbildene vil henge på veggen allerede fra åpningen av.

- Vi kommer blant annet til å få et kjempefint kunstrom, som vi ser frem til å ta i bruk. Det nye bygget vil bidra til en helt annen infrastruktur, som gjør at vi kan invitere til alle slags workshops og aktiviteter. Målet er å kunne tilby en kulturskole som passer for alle, poengterer han smilende.