Gå til sidens hovedinnhold

Nå har Anders Haaby fått DBS Kombi igjen

Artikkelen er over 6 år gammel

Anders Haabys Finn-annonse har eksplodert på tradisjonelle og sosiale medier. Nå er også DBS-sykkelen på plass - direkte fra Våler.

– Nå er vi oppe i 136.000 visninger. Det er 65.000 bare siden i går kveld. Og jeg har fått solgt den gamle sykkelen og skaffet meg ny. Dette er ikke noe annet enn en solskinnshistorie, forteller Anders Haaby (36) til Rakkestad Avis tirsdag.

Haaby har de siste dagene fått gigantisk medieoppmerksomhet etter å ha lagt ut en brutalt ærlig salgsannonse for det han selv mener er en elendig Diamant-sykkel. Nå ramler det fortsatt inn e-poster og telefonsamtaler fra folk over hele landet som har engasjert seg i annonsen.

– Det var ikke noe tanke bak dette. Jeg er bare en ærlig sjel når jeg skriver. Sykkelen er jo helt forferderlig, forteller Haaby.

Har fått ny sykkel

Et annet mål med annonsen var å prøve å få seg en gammel DBS-sykkel slik Haaby hadde før. Heller ikke her har svarene latt vente på seg.

- Jeg har fått over hundre e-poster fra folk som vil at jeg skal ha deres gamle DBS-sykkel. Det ringer gamle damer som vil at jeg skal få DBS-sykkelen som står i garasjen deres. Men det var ikke akkurat alle de jeg var ute etter, forteller Haaby lattermildt.


Nå er ny sykkel sikret, etter at Haaby fant sykkelen han ville ha hos en herremann i Våler.
– Først sendte dama mi annonsen til meg bare for moro skyld. Jeg er jo sykkereparatør, og synes slik er morsomt. Men først i går når jeg leste dette i avisa, tenkte jeg på at jeg har en slik sykkel han ville ha, forteller Øivind Sivertsen til RA.

Langtur til Rakkestad

Han har nettopp tatt turen på nærmere tre timer helt fra Våler for å personlig overlevere en DBS Combi fra 1971 til Anders Haaby. Sykkelen har blitt totalrenovert av Sivertsen.

– Det er jo bare for å ha noe å sykle på uten å få et jernstaur opp i ræva, sier Haaby.

Morsom historie

Historien startet med at rakstingen Anders Haaby kjøpte ny sykkel i håp om å slanke bort noen kilo langs landeveien. Det angrer han bittert på i dag, og den nyinnkjøpte Diamant-sykkelen er nå ettertrykkelig solgt via nettstedet Finn.no, etter at den kreative annonsen har gått sin seiersgang på sosiale medier.

–Jeg måtte fjerne telefonnummeret fra annonsen og slå av mobiltelefonen for i det hele tatt å kunne få litt søvn i natt, sa Anders Haaby (36) til Fredriksstad Blad mandag. Han forteller også til RA at han angrer smått på å ha satt arbeidsmailen sin som kontaktinfo i annonsen.

Kommentarer til denne saken