Møteplass for å hindre og lindre ensomhet

NETTVERK: Kjell Arne Lintho (fra venstre), Ahmed Nasir, Hasanah Nasir, Haris Toric, Sylvia Westby Johansen, Ismeta Toric og Else Brasetvik vil skape en møteplass.

NETTVERK: Kjell Arne Lintho (fra venstre), Ahmed Nasir, Hasanah Nasir, Haris Toric, Sylvia Westby Johansen, Ismeta Toric og Else Brasetvik vil skape en møteplass.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Rakkestad Røde Kors danner en nettverksgruppe.

DEL

Gruppen får navnet Røde Kors Nettverksgruppe Rakkestad og er ledet av Else Brasetvik.

Opprettelsen av gruppen skjedde på møtet på Familiesenteret tirsdag. Formålet er å hindre og lindre ensomhet.

– Både styreleder og jeg får ofte henvendelser fra folk som er ensomme, og det er folk i alle sosiale lag, påpeker Sylvia Westby Johansen.

– Jeg ser selv, siden jeg er ufør, så kan det handle om å spise og snakke sammen med voksne mennesker, fortsetter hun.

Mat og hobbier

Nettverksgruppen har planlagt fire ulike treff på kveldstid i høst. De skal møtes på Familiesenteret, og første gang er 24. september.

– Første gang har vi matlaging på programmet. Senere skal vi ha generelle hobbyaktiviteter, som håndarbeid, sier Johansen.

– Vi tar gjerne imot forslag på hva vi kan gjøre, legger Hasanah Nasir til. Initiativtakerne er opptatt av at møteplassen er åpen for alle, uansett alder og kjønn, og du trenger ikke være Røde Kors-medlem for å være med.

Ser behovet

Kjell Arne Lintho er av dem som ser behovet.

– Du ser i andre sammenhenger at folk ikke vil gå hjem igjen, sier Lintho og illustrerer situasjonen:

– Slik som meg, jeg har ikke noen å komme hjem til. Da merker jeg at å komme ut blant andre, det gjør meg veldig godt, sier han.

Kommentarer til denne saken