(Smaalenenes Avis)

– Øvrevoll har hatt tradisjon med galoppløp 17. mai. Det blir løp også der i år, men av kjente årsaker blir det ikke det feststevnet som det pleier å være på Øvrevoll. Da kom det et ønske om å supplere med et travstevne denne dagen. Vi ble spurt og takket ja, forteller sports- og markedssjef på Momarken, Kjeld Henning Sandem, som ikke kan huske det har blitt kjørt løp på 17. mai på Momarken tidligere.

LES OGSÅ: Torstein (28) blir kjøpmann på Spar-butikken i Mysen

Noen stor publikumsfest blir det dog ikke. Det er satt begrensninger til 50 personer. Hvem som får disse plassene er foreløpig ikke klart. Sportslig håper Sandem på et bra stevne.

– Travet går på kvelden og det blir seks løp. Startlistene er ennå ikke klare, men det ser ut til at det sportslig blir seks fine løp, forteller han, og regner med å ha mellom 15–20 funksjonærer i sving 17. mai.

Etter at myndighetene åpnet opp for travløp i Norge har Momarken kjørt tre løp, senest nå søndag 3. mai. Han er imponert over alle som er involvert i travsporten og hvordan de har forholdt seg til de nye retningslinjene.

– De aktive fortjener ros. De har vært flinke til å følge myndighetenes retningslinjer og også de anbefalinger vi har gitt. Det er helt åpenbart at folk i travmiljøet ønsker at dette skal gå bra og at sporten skal leve videre i disse tider og at vi fortsatt kan kjøre løp, mener han.

I år feirer også Momarken 100 år. Foreløpig har ikke travbanen fått markert jubileet skikkelig. 17. mai blir det heller ingen stor markering.

– Koronaen har ødelagt en del av feiringen vår. Vi mistet Unionskampen og travløpene i påska. Men det er mye igjen av året, så en jubileumsmarkering blir det. Vi ønsker at publikum skal ta del i feiring, og når publikum ikke får være til stede, så får vi heller vente litt, poengterer Kjell Henning Sandem.

LES OGSÅ: Plages av støy og støv: – Vi kan ikke kose oss utendørs