Realiserer en helsprø idé

Overrasker: Dirigent Marit Westad Spaniland og sopran Kjersti Glosli, begge i Koret, ser fram til en hyggelig førjulsopplevelse på søndag.

Overrasker: Dirigent Marit Westad Spaniland og sopran Kjersti Glosli, begge i Koret, ser fram til en hyggelig førjulsopplevelse på søndag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Koret er kjent for å være litt utradisjonelle. Og det de gjør på søndag, har neppe noen andre kor i Rakkestad gjort før.

DEL

– Vi lager «En annerledes førjulsopplevelse», innendørs i industrihallen til Mjørud AS på Rudskogen. Dette på grunn av en «helgæærn» trønder, som vi har i Koret, Anita Grøseth. Det var hun som fikk ideen for halvannet år siden, forteller dirigent Marit Westad Spaniland og sopran Kjersti Glosli, og ler godt.

Engasjerer lokalsamfunnet

Tidlig søndag formiddag åpner julemarkedet på Mjørud. Det er Koret i samarbeid med Mjørud AS som arrangerer. Industrihallen er cirka 220 meter lang, så det er god plass. Koret legger opp til et bredt utvalg av opplevelser og aktiviteter. Måten de har organisert «julemarkedet» på gjør at publikum skal kunne få med seg mye på veien gjennom hallen.

Handlegaten inneholder opp imot 50 utstillere og salgsboder, alt fra kunst, blomster, sko og klær, til et mattorg der man kan nyte en ribbewraps, fish & chips, eller tradisjonell julegrøt.

– Vi har invitert butikker, bedrifter og privatfolk i lokalsamfunnet. Og de stiller opp.

Korer julen inn: Koret er klare for å gi besøkende en skikkelig dose julestemning på Mjørud på søndag.

Korer julen inn: Koret er klare for å gi besøkende en skikkelig dose julestemning på Mjørud på søndag. Foto:

Sang og teater

I enden av markedet har Koret naturligvis rigget til en scene der de selv vil opptre to ganger på søndag.

– Sangmessig blir det mye fin julemusikk. Ikke nødvendigvis de mest kjente og tradisjonelle, men kanskje heller litt utradisjonelle. Nye norske og engelske låter. Vi har også med oss Magnus Winnæs Bakke, opplyser Spaniland.

Teatergruppen Rakkerungene gjentar bedriften fra julegateåpningen med forestillingen «Snekker Andersen». Den vises også to ganger i løpet av dagen.

Marianne Solbrække i den frivillige hjelpeorganisasjonen «Hjelp oss å hjelpe – Østfold» vil stå ved den store julegrana og ta imot gaver som hun vil gi videre til familier i Rakkestad og Degernes. Koret har stått på i lang tid for å få til dette.

– Det er stor dugnadsånd i Koret. Dette er jo noe helt nytt som ingen andre kor har gjort før, så vidt jeg vet. Som kor gjør vi mye annet enn korsang, vi er et stort kor med 68 medlemmer, 15 av dem er menn, så vi sitter på mye god kompetanse, er Spaniland og Glosli enige om.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken