Tirsdag ble tyvene fanget opp av butikkens overvåkingskamera. Da de kom tilbake på Rema 1000 Rakkestad på Stortorget onsdag var kjøpmann Ole Henrik Amundsen rask med å kaste dem ut.

– Jeg ringte først politiet, men de var for langt unna og jeg kunne ikke holde dem igjen. Mennene ble kastet ut av butikken og fikk beskjed om at de ikke var velkomne, sier kjøpmann Amundsen til Rakkestad Avis.

Stjal øl og koteletter

At de to mennene ikke var velkomne på Rema 1000 Rakkestad, visste i hvert fall en av dem. Kjøpmann Ole Henrik Amundsen forteller at han tidligere har hatt uønsket besøk av en av mennene, som også tidligere har blitt kastet ut som følge av butikknasking.

– Jeg vet også at de har besøkt andre dagligvarebutikker i Rakkestad, og vi er flinke oss imellom og tipser hverandre hvis vi har besøk av noen med uedle hensikter, sier han.

Tirsdag fikk de to tyvene med seg både øl og koteletter nok til et måltid hver. På jobb denne dagen var Marte Dahlberg Sæves (20), som forteller at hun raskt merket at det var noe mistenkelig ved de to butikkgjestene.

– De oppført seg merkelig og gikk lenge rundt i butikken, så vi skjønte at det var noe mistenkelig ved dem. Så hørte vi at den ene av mennene åpnet sekken og de satte seg på huk, forteller hun.

Onsdag var de tilbake, men måtte denne gang gå tomhendt fra butikken. Begge tilfellene er anmeldt til politiet.

– Tyvene er anmeldt og vi har overlevert videobilder fra overvåkingskameraet til politiet, bekrefter Amundsen.

Kjetil Lunde, leder for nærpolitiet Sarpsborg/Rakkestad, bekrefter at de har en dialog med innehaveren og kommer til å se på videoen for å se om de kan finne ut hvem personene er.