Hva er vel mer naturlig enn at noen av de kunstverkene som er inspirert av nobelprisromanen Markens Grøde stilles ut ved landbruksmessen, var arrangørenes tanke. Nå er tanken realisert og 10.–12. august vil originale og unike kunstverk av Therese Nortvedt, Håkon Bleken og Sverre Bjertnæs stilles ut i Rakkestad.

Nasjonalt kunstprosjekt

Det er KulturKonsept ved Kristin Jordfald, en av Norges mest erfarne kunstformidlere, som står bak det nasjonale kunstprosjektet HAMSUNfantasier som ble lansert til 150-årsjubileet for Hamsuns fødsel. KulturKonsept ved Kristin Jordfald gjester i år Markens Grøde med en kunststand hvor flere originalbilder er utstilt, og enkelte unike verk er for salg.

Praktboken HAMSUNfantasier gjengir samtlige av de 54 kunstverkene fra prosjektet, og et begrenset antall av boken vil kunne kjøpes ved messens kunstutstillingsstand.

– Boken har litterære tekster av forfatter og Hamsunbiograf Ingar Sletten Kolloen. Kunstkritiker og forfatter Tommy Olsson har utdypende tekster om kunstnernes tilnærming til romanene. Kunstboken HAMSUNfantasier er påført Nasjonalbibliotekets Hamsunjubileumslogo. Kunstboken og kunsten som eksklusivt stilles ut for salg, fås kun gjennom KulturKonsept, forteller Jordfald.

Kunstner gjester grøden

Den anerkjente billedkunstneren Therese Nortvedts fantastiske oljemaleri av den vakre og stolte kua «Margherita» må regnes som landbruksmessens store kunstattraksjon.

– Det monumentale maleriet er 180x150 cm. Det ser ut som bonden har sluppet henne litt for tidlig ut på beite, og nå står og tripper i vårsnøen, omgitt av små, hvite margeritter. Hvis det er slik at blomsterholdig gressføde gir den aller beste og mest smakfulle melka, ja, da forstår vi den aktive bonden godt ... Det er kun ett maleri, folkens! Så først til mølla, oppfordrer Jordfald.

Det vil også bli utstilt og presentert et signert og nummerert mindre trykk av maleriet «Margherita» i kun eksklusivt 20 eksemplar, som kan forhåndsbestilles, og om ønskelig dediseres av Therese Nortvedt.

– Det vil være en flott gave og fint minne til både barn og voksne som priser kua, sier kunstformidleren.

Det blir arrangert tegnekonkurranse for barn ved KulturKonsepts kunststand under messens åpningstid. «Tegn din egen fantasiku» 

Nordtvedt vil være til stede på kunststanden på ettermiddagen fredag 10. august. Kunstformidler Jordfald gjester Markens Grøde med kåseriet «HAMSUNfantasier» på Sparebankscena søndag. Kunstutstillingen vil være åpen fredag til lørdag.