Både skole og næringsliv i nye Budstikken

Even H. Kaalstad og Marit Westerveld gleder seg over at årets Budstikken er klar i god tid før jul.

Even H. Kaalstad og Marit Westerveld gleder seg over at årets Budstikken er klar i god tid før jul.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Torsdag kveld lanserer Rakkestad Historielag Budstikken på Historica.

Rakkestad Historielag har utgitt Budstikken helt tilbake siden 1992 og er inne i sin 25. årgang. I 2010 ble den første innbundne Budstikken utgitt. Nå er det igjen tid for å lansere årets utgave. Dette skjer torsdag 30. november på Historica.

Redaktør Even H. Kaalstad og redaksjonsmedlem Marit Westerveld er som alltid spente på mottakelsen av årets budstikke. Stoffet i boken er jobbet med over flere år og det er mange bidragsytere. Denne utgaven er spesielt stor og omfattende, noe som i seg selv øker spenningsnivået.

I årets bok er det mulig å lese om Os skole som har vært en god barneskole gjennom tidene. Et langt lærerliv på skolen gir oss et helt spesielt innblikk i skolelivet i Os.

Budstikken har tradisjon for å skrive om de ulike bedriftene i bygda, så også i år. Vi følger Mjøruds historie fra 1905 og frem til nitti-tallet. Videre kan vi lese om Gjøby mølle og arbeidet med mølledriften.

Mange bidragsytere kan fortelle ulike historier om originaler og andre vanlige arbeidsfolk i bygda vår. Det er ulike foreninger og lag som jubilerer som blir presentert. Nytt av året er også siste nytt i hva som har skjedd i det lokale næringslivet. Mye interessant lesning for så mange, og boka finner nok veien inn under mang et juletre i bygda.

Samtidig med lansering av årets bok lanseres også Rakkestadkalenderen 2018. Kalenderen inneholder bilder fra gamle Rakkestad og med bilder av hvordan det ser ut på de samme stedene i dag.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken